Háziasszonyképző is van Derekegyházon

A Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár folyamatosan rendkívül gazdag programmal kedveskedik a lakosságnak. Február 11-én megünnepelték a farsangot, a gyerekek örömére gólyalábasok vonták be őket a közös mókázásba, a télűzésből nem hiányzott a zene, a hangoskodás, de a kiszebáb égetés sem. Az igazi farsangi fánk, más harapnivalók társaságában, ugyancsak kicsalogatta a falusiakat a jó meleg szobákból.

A programok sokrétűségét bizonyítandó, a torna foglalkozások után, március 7-én kezdő jóga tanfolyam indul, de a gyermekek számára is a tavasz első hónapjával indítják el a készségfejlesztő foglalkozásokat, amelynek keretében rajzolva, festve, számos kézügyességet igénylő tárgykészítő fortélyt, ajándékkészítést tanulhatnak meg a vállalkozó kedvű helyi fiatalok.

Ehhez kapcsolódva említjük meg, hogy e hónapban indult a helyi asszonyok Háziasszonyképzője. Szabást, varrást, horgolást, kötést, e technikák alkalmazásával dísztárgy, bábkészítés, ruhavarrás kerül a „tantárgyak” közé, de a „Kreativ hobby” foglalkozások keretében is számos hasznos, a háztartásban praktikus tárgy elkészítését tervezik.
Február 26-án pedig a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat megyei identitáserősítő pályázati programja keretében hagyományőrző látvány disznótoros nap lesz kolbásztöltő versennyel, egész napos talpalávalóval.
te.

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42187 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.