A város új sportcentrumban gondolkodik

Február 11-én délután a Petőfi Caféba hívta Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes a szentesi sportegyesületek vezetőit a Pusztai László Sportcentrumot érintő, tervezett változtatásokkal kapcsolatban. Az eseményen részt vett Szabó Zoltán Ferenc polgármester is. Egy megújult, teljesen modern sportkomplexum alapja lehet a városi sportcsarnok e helyszínen történő újjáépítése – hangzott el.

Fontos a konszenzus, az egyetértés, s hogy Szentesnek, mint a Nemzet Sportvárosának hosszú távú, minden igényt kielégítő megoldásokat találva épüljön újjá a sportcsarnoka. Farkas Sándor bejelentette, hogy minden akadály elhárult a csarnokot helyettesítő ideiglenes sátor építmény telepítése útjából. A sportcsarnok újjáépítésével összefüggő szakértői véleményekre várva adta át a polgármester úrnak a szót.

Szabó Zoltán Ferenc kiemelte, hogy a mindennapos testnevelést lehetővé tevő sátor a Klauzál Gábor Általános Iskola pályájára kerül. Ez az ideiglenes létesítmény 15×30 méteres, 450 négyzetméter alapterülettel, fűthető és hűthető. A február 10. Magyar Közlönyben megjelentek szerint a sátor fenntartásának, működtetésének minden költsége kormányzati forrásból biztosított lesz, ami várhatóan és előreláthatóan 2 év távlatában közel 80 millió forintot tesz ki – mondta. Ez a költség tartalmazza az iskolai pálya sérüléseinek kijavítását is.

Szólt továbbá a polgármester úr arról, hogy a Középület Tervező ZRt. helyszíni felmérései utáni vélemény, tervdokumentáció várhatóan a hónap végére készül el.  A tűzvizsgálat eredményére is várnak még. A két szakvélemény alapján döntenek majd a városi sportcsarnok megújítása, a mostani helyen történő újjáépítése, vagy a Pusztai László Sporttelepen történő új létesítmény ügyében.

Farkas Sándor miniszterhelyettes ezt követően a sportegyesületek megjelent képviselői véleményét kérte azzal kapcsolatban, ha a Pusztai László Sporttelepen épülne meg a vadonatúj létesítmény. A véleménycsere nyomán ígéretet tett arra, hogy a sporttelepet használó sportkörök érdekei messzemenőkig figyelembe lesznek véve az esetleges új csarnokberuházás, valamint a környező létesítmények, pályák kialakítása, használata kérdésében.

Kép és szöveg: dite                                   

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.