Múlt és jelen – kiállítás a könyvtárban

Sallainé Gresó Klára a könyvtár igazgatója, Almási Jánosné Erzsike és az alkotó V. Vass Rózsa.

Január 14-én délután a Szentes Városi Könyvtárban megnyílt V. Vass Rózsa festménykiállítása Múlt és jelen címmel. A február 3-áig látogatható tárlatot Almási Jánosné a Kapocs Kistérségi Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke ajánlotta a megjelentek figyelmébe.

Vecseriné Vass Rózsa az egyesület tagja, aktív résztvevője amatőr alkotóként az alkotótáboroknak. Szerény, kedves, érzelemgazdag személyiség, akit mindig csak mosolyogni látunk. Ez a finomság, érzékenység tükröződik vissza az alkotásokon – hallottuk Almásiné Erzsikétől, aki méltatásában kiemelte az alkotó gazdag témaválasztását, a képzelete és a színek által a képekre álmodott harmóniát, a színes esernyőket ábrázoló festménye játékosságát, vidámságát. Ez a képe is jó példa arra, hogy eljátszik a gondolattal, hogyan érinti meg a szemlélőt az alkotása.

A múlt és a jelen tartalmilag is megjelenik a képeken, mondta. Majd felidézte, Rózsával először a két okos, rajzolni kedvelő kislánya anyukájaként találkozott az iskolában. Az alkotó anyukát gyermekkorában azonban egyáltalán nem kötötte le a rajzolás. 20 évvel ezelőtt kezdődött el a szárnybontogatása. Autodidakta módon kezdett festeni, szakkönyvekből kiindulva, lépésről-lépésre haladt. Majd csatlakozott az ifjúsági házban működő, Bíró Jenő festőművész által vezetett amatőrfestő szakkörhöz. Mély barátságok szövődtek itt, amit a festészet szeretete tartott össze. Közös kiállításokat rendeztek, s így nyílt ki a világ Rózsa számára is. Eljutott megyei, országos alkotótáborokba, kiállításokra. Jelentős fejlődést hoztak számára továbbá a mindszenti Törökné Ágoston Margit műhelyében tanultak, aki levélben köszöntötte a kiállítás alkalmából. „Vele külön utakon tudtunk haladni.” … „Szentesen ő jó előképzést kapott, amit tehetsége és nagyfokú szorgalma koronázott meg…” olvasta fel Erzsike a levélből.

Rengeteg támogatást kap Rózsa a családjától, a képeket pl. férje keretezi. Ám az alkotótársak biztatása is rendkívül fontos számára.

A múlt és jelen után ígéretes számára a jövő, hiszen tanulmányokat folytat ma is, hogy művészetét magasabb szintre emelje. Sok sikert kedves Rózsa, köszönjük az élményt!

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.