Újabb hírek a sportcsarnok újjáépítéséről

Fotó dt.

Két héttel a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok tragikus tűzesete után a január 14-ei sajtótájékoztatón Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő bejelentette, elhárult az a veszély, hogy Szentes sportcsarnok nélkül maradjon. Addig is, amíg az újjáépítés meg nem történik, a Belügyminisztérium és a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egy speciális felfújható sátrat bocsát a város rendelkezésére, amelynek elhelyezésére a Klauzál Gábor Általános Iskola udvarát javasolta.
Elmondta, hogy az előző napi kormányülésen Pintér Sándor belügyminiszter úr támogatásáról biztosította, hogy a sportcsarnok tervezéséhez, kivitelezéséhez a kormányzat minden segítséget megad. Kérte továbbá városunk jelenlévő polgármesterét, hogy jelöljön ki olyan személyt, aki a folyamatos kapcsolattartást a sportcsarnokkal kapcsolatos ügyintézésben biztosítani tudja a kormányzat és a minisztérium felé.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester először is megköszönte azt a 430 milliós forrást, amely a Belügyminisztériumtól – Farkas Sándor miniszterhelyettes közbenjárására – a Kurca Makai-híd és Kiss Zsigmond utcai híd közötti két partjának revitalizációját fogja szolgálni. A tervezése a munkafolyamatoknak ezzel kezdetét veszi. Megköszönte a váratlanul gyors intézkedést a sportcsarnok újjáépítése érdekében, amelyről a Kormányinfó is beszámolt.

Felidézte az elmúlt két hét jelentős történéseit. Hozzá tette, hogy mindketten megtették a szükséges intézkedéseket. A tegnapi napon pl. 170 önkormányzatnak küldött levelet, kérve támogatásukat, amelyre már többen reagálta kedvezően. A jövő hét folyamán megkereséssel él a testvérvárosok felé, valamint országos és helyi nagyvállalkozások irányában. Az elkülönített számlaszámra érkező felajánlásokon túl, amelyre eddig 227 átutalás érkezett, 100 forinttól 1 millió forintig, jelenleg 8 millió forintot tartalmaz, a város költségvetésének átcsoportosításával is forrásokat rendelnek hozzá az újjáépítéshez. Ezt a célt szolgálja továbbá a mintegy 200 millió forintos biztosítási összeg. Mindezek azokban közel sem elégségesek, a kormányzati támogatás szükségességére helyezte a hangsúlyt. Biztosította az adományozókat, hogy minden forinttal el fognak számolni.

Fotó: Vidovics Ferenc

Amennyiben a kormányzati támogatásnak köszönhetően az adományok felhasználása módosulna, minden egyes adományozó nyilatkozatát kérik a felajánlása felhasználásáról, esetleges visszatérítéséről. Azon örömének adott hangot, hogy ilyen rövid idő alatt mind az összefogásnak, mind a kormányzati támogatásnak köszönhetően a sportcsarnokunk – a jelenlegi követelményeknek megfelelő módon – visszaépülhet.

Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.