A színház is csatlakozik a sportcsarnok felépítéséért szerveződő összefogáshoz

Torday Henrietta, Seregi Zoltán, Szojka Cinthia és Szebeni Zoltán.

Ma, január 12-én, sajtótájékoztatón jelentette be Seregi Zoltán igazgató, hogy a Tóth József Színház és Vigadó, valamint a Békéscsabai Jókai Színház is csatlakozik a december 28-án leégett Dr. Papp László Városi Sportcsarnok újjáépítését szolgáló összefogáshoz. Minden értékesített bérlet és színházjegy árából 200 Ft-ot ajánlanak fel erre a célra.

Az igazgató úr felhívta a figyelmet arra, hogy a színház épületébe költözött, és a szalonból megközelíthető a jegypénztár, amelynek nyitva tartása változatlan. Kedden és csütörtökön 16 – 18 óráig, szombaton pedig a délelőtti órákban lesz nyitva. A színházi előadások napján az előadás kezdete előtt 1 órával áll majd a közönség rendelkezésére. Seregi Zoltán szólt arról is, hogy megválthatók még az új bérletek. A jelenlegi járványügyi előírások szerint az előadásokon a maszk használata kötelező, azonban a védettségi igazolást nem kérik.  

Szebeni Zoltán a Művészeti Tanács tagja arról beszélt, hogy a jótékony cél érdekében február 18-án gálaműsort rendeznek, amelynek jegybevételével járulnak hozzá a sportcsarnok újjászületéséhez. Csatlakozik a kezdeményezéshez a Szentes Televízió is, ugyanis a Pick Szeged és a Ferencváros sportolói által felajánlott dedikált tárgyak, mez, labda, stb. licit programjával is a jótékony célt szeretnék segíteni. A gálaműsorban fellép Zséda, Gáspár Tibor, Náray Erika, Debreczeni-Kis Helga, Kabai Alex és sokan mások.

A sajtótájékoztatón Torday Henrietta városmarketing referens arról számolt be, hogy keresik a színház nagykövetét. A program lényege a munkahelyi közösségek színházi bérlet- és jegyvásárlásra ösztönzésén alapul. Ezáltal a közönségszervezés legkiemelkedőbb eredményeit előmozdítók közül kerülhet ki a megtisztelő képviseletre jogosult színházi nagykövet.

A hónap hátralévő színházi eseményeit Szojka Cinthia művészeti vezető ismertette. Kiemelte, hogy folyamatban van a gyermekbérletek megújítása is. A plakáton szereplő két vendég előadásra és a szalon programokra invitálta a közönséget. Kiemelte, hogy a Magyar Kultúra Napjára szervezett Eperjes Károly est ingyenesen, regisztráció nélkül látogatható. Elmondta, hogy Gila Olga sminkmester kiállítása 1 hónapon keresztül lesz megtekinthető a közönség számára. A január 27-ei Művész fészek vendége Szőke András és Badár Sándor, akik elhozzák a színház megnyitóján levetített filmjük bővített változatát. Akik még nem látták A delelő obsitos és a fekete bárány c. filmet, ez alkalommal is megnézhetik, de akik látták, számukra is új élményeket fog nyújtani ebben a formájában.

Kép és szöveg: D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.