A Szent-S-kör teljesítőinek elismerése

A legifjabb túrázó, Kiss Milán kapja meg az elismerést.

A St. Jupát SE. a Szent-S-kör 2021. évi nyilvános versenyeinek díjátadó ünnepségét rendezte december 31-én a Dózsa-ház előtt. A megjelenteket Valkai Zsolt az egyesület ügyvezetője köszöntötte, majd négy díjazott fiatal túrázó elismerésére került sor.

2021 évben az Utánpótlás Bajnoka (14 év alatti korcsoportban) a 9 esztendős Kiss Milán lett, aki 17 túrát teljesített a fél év alatt, amióta bekapcsolódott a család a programba. Milán érdeklődésemre elmondta, hogy a Deák Ferenc Általános Iskola tanulója. Úszni, túrázni egyformán nagyon szeret. Versenyszerűen úszik a Four Diamonds Egyesület sportolójaként. Rövid pályán, 200 méteres mellúszásban országos negyedik helyezett. Ezüst-, bronzjelvényes úszó. Édesapja, Kiss József hozzátette, a család aktív túrázó, evezni, futni, kerékpározni rendszeresen felkeresik az ország különféle túra útvonalait. Milán élő pályacsúccsal is rendelkezik már. A Szent-S-körön belül idén a Termál-tó és környéke volt számukra a legkedveltebb felfedezés.

Lengyel Zsombor elismerése.

A további díjazottak: A 14 és 18 év közötti korcsoportban az Utánpótlás Bajnoka 35 túra teljesítésével Lengyel Zsombor lett. A díjakat az Informatikai Szaküzletek ajánlotta fel és Szabics Tibor adta át.

A Vándorserleg jutalom azt jelenti, hogy birtokosa 1 évig őrzi, majd az újabb versenykiírások és teljesítések során 10 év múlva az elért teljesítmények alapján lehet véglegesen megszerezni. A díjat a St. Jupát Sport Egyesület ajánlotta fel, 2021-ben 157 túra teljesítésével Szabics Tibor vehette át. Ezen a napon még egy serleg gazdára talált. A legtöbb, 32 pályacsúcs eléréséért Lengyel Gábor kapta. A díjakat a Szen-S-kör ötletgazdája, Hernyik András adta át.

Szabics Tibor kapta a vándorserleget.

A díjátadás után Valkai Zsolt bejelentette, hogy a következő rendezvényük január 16-án lesz, amikor a Berekben tesznek adománygyűjtő gyalogtúrát, 13,5 km-es távon, Lengyel Gábor vezetésével. A túra kapcsán az önkéntes adományokat a napokban leégett Dr. Papp László Városi Sportcsarnok helyreállítására ajánlják fel.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Lengyel Gábor elismerése.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.