Két Eszter a vízben…

Két egyéniség, egy közös cél. Két életút találkozása egy sportágban. Okosak, szépek, és csinosak – de a vízben nem ismernek  pardont…

NÉVJEGY Név: Gyõri Eszter, Született: 1982. 11. 15., Sport: vízilabda, Poszt/Csapat: átlövõ, Szentesi Vízisport Klub, Kedvenc könyv: Daniel Keyes -Virágot Algernonnak, Vámos Miklós – Zenga Zének
Film: 4 Szoba, Shrek, Sorozat: Jóbarátok, Színész: Al Pacino és Uma Thurman, Zene: Smashing Pumpkins, Coldplay, Hobo, Állat: kutya, sün. Szám: 2, Szín: piros és barna, Étel: A szüleim hortobágyi húsos palacsintája és a madártej, Ital: Grapefruitlé, Autó: Volvo, Illat: Hugo Boss – Deep Red, Kedvenc festõ: Salvador Dalí

– Miért éppen a vízilabdát választottátok? Hogyan indult a pályafutásotok?
Gyõri Eszter: Mert a vízilabda csapatjáték, és nagyon szeretem a labdajátékokat. Csongrádon kezdtem vízilabdázni, 1995-ben kerültem Szentesre.
Jankovics Eszter: Láttam egy vízilabdaedzést, és beleszerettem ebbe a sportba. Kipróbáltam és nem bántam meg, hiszen már 14 éve vízilabdázom.
Milyen sikereitekre vagytok a legbüszkébbek?
GY. E.: Az én listám  már szerencsére elég bõséges. Amerikai bajnok, ötszörös magyar bajnok vagyok, de korábban junior Európa-bajnoki és VB második, valamint EB harmadik helyezést is szereztem.
J. E.: A többszörös magyar bajnoki cím, azt hiszem erre vagyok a legbüszkébb, amihez Magyar Kupa gyõzelem, valamint junior EB ezüst és ifjúsági EB ezüst érem is társult. Nagy öröm idõnként elnézegetni õket.
– Hogyan edzetek?
GY. E. és J. E.: Hétköznap általában két vízi és egy szárazföldi edzésünk  van, hétvégén pedig a meccsek már az éles küzdelmet hozzák.
J. E.: Emellett szoktam még futni és nyújtani is.
– Milyen sportokat kedveltek a vízilabdán kívül?
GY. E.: Szeretek télen síelni és korcsolyázni. Szívesen kézilabdáznék is, ám erre már nem marad idõ.
J. E.: Fallabdázni és kosárlabdázni szoktam a barátaimmal, és szeretek kézilabdameccsekre járni.

– Mit jelent a sport az életetekben?
GY. E.: A sport életem meghatározó része; játékosként próbálom a legjobbat kihozni magamból, edzõként pedig átadni ismereteimet és megszerettetni a vízilabdát a gyerekekkel.
J. E.: Ez már szerelem…
– Van példaképetek?
GY. E.: Benedek Tibor és Szremkó Krisztina.
J. E.: Kósz Zoltán és Sós Ildikó. Nem mellékesen a mindenkori kapusedzõim szakmai alázatát nagyra becsülöm.
– Sportolóként hogyan étkeztek?
GY. E.: Sok salátát, gyümölcsöt és tésztafélét eszek, sok folyadékot iszok, és mellõzöm a zsíros ételeket.
J. E.: Próbálok odafigyelni az egészséges táplálkozásra, ami néha nagyon nehéz…
– Mivel foglalkoztok a „civil” életben?
GY. E.: Közgazdásznak tanultam, és jelenleg a Szegedi Tudomány Egyetem Gazdaság és Gazdálkodás mesterképzését végzem. Emellett a ’96-os és annál fiatalabb lányokat edzem.
J. E.: A Dunaújvárosi Fõiskola Gazdálkodási és Menedzsment szakára járok.
– Mivel töltitek a szabadidõtöket?
GY. E.: Legszívesebben a barátaimmal vagyok vagy olvasok, és érdekel az építészet.
J. E.: Az alváson kívül nagyon szeretek a családommal és a barátaimmal lenni, bowlingozni vagy moziba járni, és imádok porszívózni!!!
Miket tartotok a legnagyobb értékeknek az életben?
GY. E.:  Család, õszinteség, barátság.
J. E.: A családom szeretetét.
– Van-e valamilyen mottótok?
GY. E.: „Egyszer élünk…”
J. E.: „Minden pillanatban boldognak lenni, és szeretetre szeretettel felelni.” – válaszolták a kiváló sportolók.

NÉVJEGY Név: Jankovics Eszter, Született: 1985. 09. 22., Sport: Vízilabda, Poszt/Csapat: Kapus, Szentesi Vízisport Klub, Kedvenc könyv: Tolvaly Ferenc – El Camino -Az út, Film: Borat, Üvegtigris 1-2., Sorozat: Született Feleségek, Színész: Csányi Sándor és George Clooney, Zene: U2, Kiscsillag, Állat: Víziló és Büfi, a cicánk, Szám: 1, Szín: piros és fehér, Étel: Anyukám fõztje (konkrétan a rakott krumpli), Autó: Audi A2 Illat: Puma – Flowing

Erdélyszky Szilvia

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.