Minőségi közösségi időt tölteni – Karácsony a klubban

Szentes Város Gondozási Központja II. sz. Idősek Klubjában december 17-én megrendezték a hagyományos karácsonyi ünnepséget a klub 30 éves jubileuma jegyében. Az ünnepségen a város vezetői társaságában jelen volt Szebellédi Anna korábbi klubvezető, de eljött dr. Kis-Tóth Tihamér, a Szentes Városi Bíróság egykori elnöke, a birkózó sport, a horgász egyesület vezetőségi tagja, aki idén a klubbal együtt Szentes Városért Emlékérem kitüntetésben részesült, valamint több társadalmi szervezet képviselője, akik rendszeresen közös programokkal segítik a klub munkáját.

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsora után Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki méltatta, hogy a város ünnepi hangulatért tett törekvéseit, az fényfestést, a városrészek díszkivilágítását a lakosság saját díszítési ötleteivel egészíti ki. Egyre élőbbé válnak az ablakok, az udvarok és a házak, a napi fáradságos munka után sokkal vidámabb, mosolygósabb így hazatérni – mondta.

Aranyosi Ervin szívmelengető sorait idézve köszönte meg a gyertyagyújtások során közreműködők, az egyházak képviselőinek felemelő gondolatait. Majd azt mondta, jó így együtt látni ezt a közösséget, még ha most az egészségügyi helyzet miatt lazábbak is a kapcsolattartás lehetőségei. Az adventi koszorú gyertyáira gondolva, kiemelte a folyamatos találkozásokba vetett hit erejét, a reményt, hogy egymással jobban törődve, még jobb érzésekkel készülhetünk az ünnepekre. A leginkább örömteli pedig az, amikor a nap végére el tudunk számolni az aznap elvégzett feladatainkkal. A szeretet gyertyája pedig jól jelképezi, hogy a közösségeinkben jó együtt lenni, minőségi beszélgetéseket folytatni, s ha lehetséges ezeket az alkalmakat mielőbb megteremteni, s egyben kibontani a mindennapok csomagját, meglátva, hogy abban a napban mi volt a szép, a jó, az igazán értékes.

Szűcs Ildikó, a körzet önkormányzati képviselője egy Talmud mesével érkezett két testvérről, akik együtt dolgoztak a földeken, ám az egyiknek volt családja, a másiknak nem. A termésen mindig egyformán osztoztak, mire mindketten belátták, nincs ez így jól. Az igazságos osztozkodásig eljutva, felépítették együtt a szeretet templomát.

Turák Leila hasbeszélő száma után a klub dolgozói lepték meg egy karácsonyi történettel a jelenlévőket, amely egy gyerekszobában játszódott, miközben nagy izgalommal várták a karácsonyfa titkainak megismerését a gyerekek. Labádi István klubtag vers felolvasását követően sor került az önkormányzati ajándék tartósélelmiszer-csomagok kiosztására, majd közösen elfogyasztották az ebédet, ami töltött káposzta volt, s hozzá finom házi sütemények.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.