Ünnepi könyvajánló

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a karácsony a legszebb ünnep, hiszen a szeretethez fűződik, s hozzá az idők folyamán egy egész ünnepkör csatlakozott. A karácsonyt közvetlenül megelőző időszakra esnek az olyan jelentős napok, mint például a Katalin- és az András-nap,vagy Luca napja. Miklós napján Mikulás kedveskedik a gyermekeknek, Luca napjához számtalan szokás és babona kapcsolódik. Sok helyen a disznótort is ebben az időszakban tartották meg.
Ma már az advent ideje sajnos sokunk számára elsősorban a rohanásról, a stresszről szól. Gyakran nehézséget jelent, hogy az otthonunk mellett a szívünket is felkészítsük az ünnepre, átéljük a várakozás szépségét, megsejtsük a karácsony és vele a születés örök misztériumát, amely oly sok művésznek jelent kifogyhatatlan ihletforrást mind a mai napig.
A fenyők álma – Antológia
E kötetben klasszikus magyar költők és írók – köztük Radnóti Miklós, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, Mikszáth Kálmán és Móricz Zsigmond – adventi időszakhoz kapcsolódó írásai kaptak teret az ünnepre való várakozás jegyében. Soraik bebizonyítják, hogy a karácsony előtti időszak is legalább olyan érzelem- és eseménydús lehet, mint maga az ünnep, ugyanakkor hozzájárulhatnak ahhoz is, hogy az adventi gyertyák meggyújtásával ne csak a szobát, de a szívünket is beragyogja az ünnep.

Zágoni Balázs: Karácsonyi kitérő című ifjúsági regénye szintén a gyerekek egyik szórakoztató kedvence lehet.
Anya, Apa és a három gyerek már előre retteg advent időszakától, mert jól emlékeznek a tavalyi karácsonyra. Akkor semmivel sem készültek el időben, a vendégek túl korán érkeztek, ráadásul egy tepsi isler is odaégett. De idén minden másképp lesz, dönti el a tízéves Emma, és egy darabig valóban úgy tűnik, hogy – a gondos szervezésnek hála – idén békés és boldog lesz az ünnep, vagy mégsem?…
Zágoni Balázs szórakoztató, megható és elgondolkodtató új könyve a Móra Kiadó karácsonyi újdonsága.
A hosszú, téli estéket a jó meleg szobában a kedvenc író könyvével olvasással tölteni, nincs is ennél kellemesebb időtöltés. Áldott, békés ünnepeket kívánok minden kedves olvasónknak!

Lantos Eszter

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.