Mesterek lettek

Ebben az évben összesen 35-en vettek részt a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatott mesterképzésein. Közülük 34 fő vette sikeresen az akadályokat. Idén autószerelő, hegesztő, kozmetikus és villanyszerelő szakmában szereztek mesterlevelet a képzés résztvevői.
Augusztusban minden szakma esetében elkezdődött a szakmai rész oktatása, és párhuzamosan zajlott az elméleti és szakmai ismeretek átadása. A szakmai tananyagegység oktatására a mesterprogramban előírt feltételeknek megfelelő külső partnereket kértünk fel, és a mestervizsgák is ugyanitt valósultak meg.
Az autószerelő szakma esetében a csongrádi Autószerviz Kft., a kozmetikusképzésnél a Heléna Kozmetikai Stúdió, a hegesztő-, illetve a villanyszerelő-képzés esetében az Edupark Nonprofit Kft. segítette a mesterképzés és vizsgák megvalósítását. A mestervizsgákat október 25-én a kozmetikus mesterjelöltek kezdték meg és november 11-én a hegesztő mestervizsgázók zárták le.


A jelölteknek minden szakma esetében először egy központi interaktív vizsgán, majd egy komplex projektfeladatban kellett a tudásukról számot adni. Az újdonsült mesterek hamarosan átvehetik mesterleveleiket. A képzések a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával valósultak meg. A támogatást önrész vállalása mellett kapták meg a jelöltek, amely az idei évben bruttó 84.000 Ft volt.
Martonosi János kommunikációs vezető

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.