Minden, ami villamosszerelés, egy helyen – Az “ékszerdoboz”, ha kinyílik…

Üzletbelső a Rákóczi utcai lakossági boltban.

Váczi Bálint 1993-ban egyéni vállalkozóként kezdett a villanyszerelési anyagok kereskedelmével foglalkozni, majd a Váczi-Vill Kft. 1999-ben kezdte meg működését a család vállalkozásaként. A folyamatos növekedésnek köszönhetően ma a cégnek közel 30 munkatársa van, két telephelyen. A Rákóczi utca 155 szám alatt továbbra is a lakosságot szolgálják ki, míg a Lengyel utcai 1600 négyzetméteres logisztikai központ a régióban villanyszereléssel foglalkozó vállalkozásokat, több mint 1500 partnert lát el a szükséges anyagokkal, alkatrészekkel. A vállalkozás ma több mint 2 milliárd forint éves árbevétellel rendelkezik.

Melyek azok a fő termékkörök, amelyeknek az értékesítésével foglalkoznak?

-Mindent árusítunk, ami villanyszerelés, az elektromossággal kapcsolatos, gondolok itt az energiaelosztásra, háztartási gépek, villamosszerelési anyagok értékesítésére. Kezdetben a Legrand termékeit értékesítettük elsősorban, most is meghatározók a cég termékei, de már az összes Európában létező gyártó kínálata megtalálható a raktárunkban.

-Ön mennyire érzékelte az építőipar ellentmondásos évének az ideit?

-Nem érzékeltünk gyengeséget az építőiparban, a felújítások, beruházások folyamatosak. Némi növekedést is elkönyvelhetünk az idén, a nehéz időkben is. A fiatalok támogatása a lakáshoz jutásban, vagy a falusi CSOK hatásai kifejezetten kedvezőek a tevékenységünkre.

Ha összehasonlítjuk az utóbbi két esztendőt, van-e közöttük jelentős különbség az eredményességet illetően?

-A választékunk hónapról-hónapra bővül, jelenleg is mintegy százezer féle termék érhető el nálunk. Ami jelentős különbség tavalyhoz képest, az, hogy az alapanyagok nagyon megdrágultak, főleg a réz, fém, műanyag, vas nyersanyagok. Ez nehézséget jelenthet a kevéssé tehetős vállalkozásoknak. A tavalyi árajánlathoz képest idén 20-25%-kal kerül többe az építkezés, felújítás, mint tavaly.

Mi várható jövőre?

-Szakemberek szerint az áremelésből csökkenés nem lesz, azonban további nagy léptékű árdrágulás már nem várható. Minimális emeléssel stagnálásra számítunk.

Visszatérve a lakossági vevőkörre, számukra mi-mindent ajánlana az ünnepi hangulathoz, a karácsonyfa alá?

-A legtöbbet lámpákból értékesítünk karácsony környékén. Olyan lámpa bemutató falaink vannak, amelyek egyedülállóak. Dél-kelet Magyarországon meghatározóak vagyunk termékkínálatunkkal. Háztartási gépekből csak azokat forgalmazzuk, amelyek jól beváltak, kiváló színvonalúak. Ajánlom a villanyszerelési anyagokat is, minden azonnal elérhető nálunk. Az autórádióktól a karácsonyi ajándéktárgyakig számos ötlet közül választhatnak a lakossági boltunkban. Mintegy 10 ezer féle termékből lehet válogatni. Több száz fajta külső, belső fényfüzér kapható, szinte mindegyik LED technológiás. Megbízható minőségűek.

Említette, hogy a választékuk hónapról-hónapra bővül, elképzelhető, hogy a dolgozói létszám is követi ezt?

-Folyamatosan bővítjük a dolgozói létszámunkat, ahogy a feladataink növekednek. Pár év alatt szinte megdupláztuk a foglalkoztatottaink számát. Vannak jelentkezők folyamatosan, aki szeretne nálunk dolgozni, jelentkezhet nyugodtan. Nincsenek különösebb elvárásaink, mivel a mi szakmánk annyira speciális, hogy itt, a munka közben fogja elsajátítani az ismereteket. A legfontosabb az, ami belülről jön, tisztelet a vásárlók iránt, a munka kihívásként szeretete, felnőni tudás a feladathoz. Nem a végzettség a fő kritérium nálunk. Küldjük a kollégákat tanfolyamokra, a gyártók rendezvényeire, ahol a tudásukat tudják gyarapítani az új termékek ajánlásához. Januártól decemberig tanulunk. A vevői igények előtt kell járnunk egy lépéssel. A LED technológia kihívásai jelentik most az egyik legkomolyabb tanulni valót – említette.


A hasznos karácsonyi ajándékok megvásárlásához tehát kiváló célpont a Váczi-Vill Kft. Rákóczi Ferenc utcai üzlete, ami, mint egy kis ékszerdoboz, szemnek és szívnek melengető látványt kínál. Nézzenek körül, hiszen kiváló tippeket találhatnak a későbbi vásárlásaikhoz is, a lakásfelújításhoz. Váczi Bálint ügyvezető és minden munkatársa a kedves Olvasónak áldott karácsonyt és sikeres újesztendő kíván. Kép és szöveg: D.T. x.

Egy hozzászólás “Minden, ami villamosszerelés, egy helyen – Az “ékszerdoboz”, ha kinyílik…” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42169 online lapszámunk 1 és 3. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.