Raktár és képzőhely épül Berekháton

December 9-én a volt VÍZMŰ telephelyén, Berekháton örömteli bejelentés tanúi lehettünk. A Hydro-Kor Kft. ügyvezető igazgatója, Őze László alapkőletételre hívta a sajtó munkatársait. Az eseményen részt vett Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Fehér Csaba református lelkész.

Őze László ügyvezető igazgató szól a megjelentekhez.

Őze László ügyvezető igazgató röviden bemutatta a megjelenteknek cégük tevékenységét, majd bejelentette, hogy a Magyar Államtól és az Európai Uniótól nyert mintegy 183 millió forint pályázati forrásból csarnoképítésbe kezdenek. A Hydro-Kor Kft. ivóvíz- és szennyvíztisztítással foglalkozik. Tevékenységük országos hatókörű, a legjelentősebb élelmiszeripari és ipari cégek, önkormányzatok beruházásaiban működnek közre víztisztító berendezéseikkel. Részt vesznek továbbá a lakatos és hegesztő tanulók szakmai képzésében is.

Farkas Sándor beszéde.

Farkas Sándor miniszterhelyettes köszöntőjében arról beszélt, hogy a környezetvédelemre nagy hangsúlyt fordítunk Magyarországon, fontos ugyanis, hogy mit tudunk megőrizni, az utódainknak tovább adni. Nagyon fontos, hogy a környezetvédelemmel foglalkozó cégek megfelelő támogatásban részesüljenek – mondta. Méltatta, hogy a cég az elnyert támogatási forrásból olyan beruházást hoz létre, amely raktárként és tanulóhelyként is a további fejlődést fogja szolgálni.

Gémes László köszöntője, háttérben a beruházás látványtervei.

Mindig büszke, mondta Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke, ha egy vállalkozás eredményeit ünnepelhetjük, hiszen ők tudnak munkahelyeket teremteni. Köszönet illeti a Magyar Kormányt is azért, mert jelentős forrásokat pumpál a gazdaságba, így térségünkbe is meghatározó források érkeznek. A megye önkormányzatai (22 településen) 18,5 milliárd forint értékű pályázatot nyújtanak be a napokban. Felhívta viszont a településvezetők figyelmét arra, hogy a helyi kisvállalkozásokat hozzák helyzetbe a beruházásaik során.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester mondja el gondolatait.

Az a tény, hogy egy helyi vállalkozás tevékenysége mintegy 800 négyzetméteres új csarnokkal bővül, városi szempontból is nagyon jelentős előrelépés – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester, aki hozzátette: a város 151 hektáros ipari parkjának 90% fölötti a beépítettsége. A bővítésre azonban további 10 hektáron lehetőség nyílik a közeljövőben. Reményét fejezte ki, hogy a szomszédos volt VÍZMŰ épület hasznosítására is sikerül megoldást találni. Kiemelte, hogy közel 40 termálkúttal rendelkezik városunk, ami meghatározza a helyi gazdaság jelenét, de minden olyan beruházás, így a mostani is, legnagyobb kincsünk, a vizünkkel való jövőbeni ésszerű gazdálkodást szolgálja. Az önkormányzat segítségét felajánlva méltatta az elnyert pályázati támogatás értékeit, s ez által a Cég számára megnyíló piaci, gazdasági lehetőségeket.

Fehér Csaba református lelkész megáldotta a beruházást.

Az alapkőletétel előtt Fehér Csaba református lelkész áldást mondott  az alapkőre és a beruházásra. Igeként választotta: „Szeresd az urat, a te Istenedet, és felebarátodat, mint önmagadat.” A kapcsolatainkban élünk. Ez az ige a legnagyobb törvénye a Bibliának és a Kereszténységnek, az Isten és az embertárs szeretete, szintén kapcsolatról szól- fűzte hozzá. Akkor lesznek azonban jók az emberi kapcsolataink, akkor fog minden jól menni, ha Istennel is jó a kapcsolatunk. …”akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget.” Legyen példaértékű mindaz, amit eddig tettetek, és amit ezután fogtok – szólt az áldás.

Kép és szöveg: D. T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.