Minőség, elérhetőség, látványtervek… – A Délmagyar Építő Kft szaküzletében

Termékek a szaküzletben.

A Délmagyar Építő Kft. a Délalföld meghatározó építőipari vállalkozása, három éve folytatják intenzíven a tevékenységüket a szerkezetépítés és a generál kivitelezések területén. Jelenleg a tiszakécskei tanuszoda mintegy 250 milliós beruházásán dolgoznak, Szentesen pedig a MetalCom Zrt. megbízásából a felsőpárti bölcsőde építését végzik. Nem rég készült el Szegeden kettő- és négylakásos társasházi beruházásuk – tájékoztatta lapunkat Boros Tamás ügyvezető igazgató, akivel a tavasz folyamán megnyílt Ady Endre utcai szaküzletükben beszélgettünk.

A mostani beszélgetésünk célja, hogy a szaküzletük kínálatára ráirányítsuk a figyelmet. Hogyan szolgálják az itt kínált termékek és szolgáltatások az építkezők igényeit?

-Azzal a szemlélettel hoztuk létre a szaküzletünket itt a volt Démász székházban, hogy az építkezők, elsősorban lakossági partnerek, egy helyen találjanak meg minden a belsőépítészet szempontjából hasznos anyagot és információt. A kínálatunk közé tartoznak hideg-, melegburkolatok, csempeáruk, szaniterek, festékek, bel- és kültéri nyílászárók. Több beszállító partnerrel állunk kapcsolatban, ez által is tudjuk a vásárlóinkat hozzásegíteni a számukra legmegfelelőbb megoldásokhoz. A tevékenységünket a nyár folyamán a látványtervezéssel is bővítettük, ami azt jelenti, hogy ha a leendő megrendelőnk elhozza pl. a fürdőszoba alaprajzát, az előzetes egyeztetésünk alapján, egy-két napon belül 3D-s látványtérben megtekintheti a kész fürdőszobáját. Ily módon az elképzeléseik, vágyaik valósulhatnak meg, akár a már általuk korábban kiválasztott szakemberek, vagy akár a mi szakembereink jóvoltából. Természetesen a munkavégzést nálunk is megrendelhetik, a teljes anyagszükséglettel együtt. Itt helyben biztosítjuk a teljes szolgáltatást és az építkezéshez szükséges anyagokat is. Nem kell tehát mindezekért vidékre utazni.

Mit érdemes még tudnunk az önök által forgalmazott építőanyagokról?

-Nagyon minimális árréssel és fedezettel dolgozunk. Éppen arra törekszünk, hogy az általunk értékesített kiváló minőségű áruk, drágább, luxus anyagok elérhetővé váljanak az átlagemberek számára. Kedvező, 5-10 éves garanciával értékesítünk. Szívesen fogadom a kedves érdeklődést cégünk 0630/209-2959-es telefonszámán, e-amilben: info@delmagyarepito.hu ugyancsak készséggel válaszolok a megkeresésekre.

Önök egy 20 fővel dolgozó középvállalkozás. Az építőipari ágazat helyzetében hol látja most a legjelentősebb nehézségeket?

-Erre az évre jelentős szerződéses állomány állt rendelkezésünkre. A szerződéseinket zömében az elmúlt év őszén kötöttük, ehhez képest az építőanyag-drágulás, továbbá a munkaerő költségének emelkedése jelentős kihatással lett ezekre a kivitelezésekre. Csak egy látványos példa, tavaly 80 ezer forint volt a bruttó köbmétere a fának, most bruttó 250 ezer forintért tudtuk megvenni. Ennyi tartalék nincs a kivitelezésekben. A versenyszférában kb. 10%-os fedezettel dolgozunk. A jelenlegi üzemanyag árak miatt a szállítmányozás lesz a következő, amitől tartani kell. Nagyon nehéz most az építőiparban opcionális vállalásokat tenni.

A járványhelyzettel összefüggő kormányzati támogatások valamelyike vonatkozik-e önökre?

-Mivel a járványhelyzet miatt nem volt leállásunk, erkölcstelennek tartottam volna a támogatási lehetőségekhez igazítani a munkavégzésünket. Nem szerettük volna elvenni olyan vállalkozásoktól az esélyt, akik ténylegesen hátrányokat szenvedtek a korlátozások miatt. Így nem igényeltük egyik támogatási formát sem.

Ügyvezető igazgató úr, köszönöm a beszélgetést!

-Én is köszönöm a bemutatkozás lehetőségét, és várjuk személyesen is a szaküzletünkben a lakásfelújítókat, építkezőket.

D. T. (x.)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.