Szociális szolgáltatások elismerése – Vándorbölcső program indul Szentesen

Takács Ádám irodavezető, Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Kiss Csaba István alpolgármester a sajtótájékoztatón.

Szentes Város Önkormányzata nevében sajtótájékoztatót tartott november 11-én a Városházán Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Kiss Csaba István alpolgármester, amikor a Szociális Munka Napja alkalmából a városi szociális hálót működtető intézmények helytállása elismerést érdemelt, s egy új kezdeményezésről is hallhattunk.

 Az Országgyűlés 2016-tól munkaszüneti nappá nyilvánította a szociális munka emléknapját, november 12-ét. A sajtótájékoztatón öt helyi intézmény, az önkormányzati Bölcsőde, a Szentesi Családsegítő Központ, Szentes Város Gondozási Központja, a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon és a Hajléktalan Segítő Központ vezetője elismerő oklevelet vehetett át a polgármestertől, aki ugyancsak kiemelte és megköszönte az önkormányzati szociális iroda vezetőjének, Takács Ádámnak a koordinációs tevékenységét. Szabó Zoltán Ferenc kiemelte, több száz fő dolgozik városunkban nap mint nap a gyermekek és az idősek biztonságos ellátásáért, immár több mint másfél éve, feszített körülmények között. A szociális biztonságot, amit teremtenek, minden nap megköszönhetnénk, hiszen a munkájuk révén a vírushelyzetben zavartalanul tudott működni a helyi ellátórendszer – mondta és bejelentette, hogy a szférában dolgozók közösségépítő rendezvényére és jutalmazására a korábbi évinél kicsit nagyobb összeget, 1.065.000 forintot hagyott jóvá a képviselő-testület.

FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJAK

Az önkormányzat 2001 óta önálló felsőoktatási önkormányzati ösztöndíj rendszert tart fenn, amelynek keretében minden évben korábban 15.000 és 30.000 forint közötti támogatási összegre pályázhattak a hallgatók. Ebben az évben azonban az egyszeri juttatás már 30.000 és 70.000 forint közötti összegre változott személyenként. Idén 98 hallgató pályázatát fogadták el, ők összesen 5.500.000 forint támogatásban részesültek. Az egyénenkénti összegekről a szociális iroda a család jövedelmi helyzetét figyelembe véve, szigorú szempontok alapján határozott, és a következő napokban a hallgatók számláján megjelenik a támogatási összeg. Ez már a második év, amikor a vírushelyzet miatt az ösztöndíjátadó ünnepség nem tartható meg.

ÚJ KEZDEMÉNYEZÉS, VÁNDORBÖLCSŐ PROGRAM

Ez a kezdeményezés már hazánkban, sőt erdélyi településen is működik. Szentes Város Önkormányzata két bölcsőt készíttetett, amelynek használatára ezúttal november 20-ig pályázhatnak a családok, bemutatkozó levelüket a titkarsag@szentes.hu e-mail címre elküldve. Ezzel a kezdeményezéssel településünkön is a gyermekvállalási kedvet szeretné az önkormányzat ösztönözni.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.