Eredményes a jótékonysági árverés

Dr. Sallai Dániel balról, Szvoreny László jobbról.

Október 3-án tettük közzé Dr. Sallai Dániel fiatal sebész orvos és festő felajánlásának hírét, aki a tragikus balesetben elhunyt műtősnő kolléganője lánya tanulmányai segítésére indított karitatív akciót. E cél érdekében felajánlotta árversére az „Emelt fővel” c. festményét, amelyre a Facebook oldalán keresztül lehetett licitálni. A kikiáltási ár 30 ezer forintról indult és 360 ezer forinton zárult, tudtuk meg a szombati (november 6.) sajtótájékoztatón, ahol a festmény új tulajdonosát, a legmagasabb licit árat felkínáló személyt is megismerhettük.

A Szecessziós Házban megtartott sajtótájékoztatón Dr. Dallai Dániel megköszönte a jótékonysági akcióhoz csatlakozók, az akciót segítők közreműködését. Elmondta, hogy mintegy ezer Facebookon megosztás segítette a program sikerét, amelyben 30 licitáló emelte folyamatosan a tétet. A kép új tulajdonosa, Szvoreny László felajánlása folytán így az első éves orvostanhallgató lány tanulmányait ebben a tanévben a befolyt 360 ezer forint adomány is segíti.

Szvoreny László elmondta, hogy 22 éve él Szegeden, egy munkaerő kölcsönző cég tulajdonosa. Naponta megfordul annak a kereszteződésnek a környékén, ahol a sajnálatos baleset megtörtént. Nagyon megérintette ez a tragédia. Rendszeresen részt vesz támogatási programokban, jótékonysági akciókban, a történtek most is arra ösztönözték, hogy segítsen. A támogatás átadásakor találkozott először a családdal, nagyon megható, felemelő találkozás volt – tette hozzá.

Dr. Sallai Dániel alkotásaiból a Tokácsli Galériában november 26-án 17 órakor nyílik kiállítás.

Kép és szöveg: DT.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.