Tóth József Színház és Vigadó – Aktualitások minden korosztály számára

FÓKUSZBAN A TANULÓK

Szentes Város Önkormányzata és a Tóth József Színház és Vigadót üzemeltető Békéscsabai Jókai Színház vezetése fontos küldetésének tartja, hogy a helyi tanulóifjúsággal megismertessék az új létesítményt. Szeptember 24-én, első lépésként rendhagyó óra keretében a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 7/b. osztályos tanulói látogattak el a színházba, amikor a színházi büfében, egy kakaó mellett meghallgatták Szabó Zoltán Ferenc polgármester ismertetőjét, Torday Henrietta városmarketing referens pedig az épület történetét mesélte el a gyerekeknek. Ezután elfoglalták a színház nézőterét. Szojka Cinthia Daniella, a színház művészeti vezetője bemutatta számukra a színpad tartozékait, működését és a modern technikai feltételekről is beszélt (képen). Hasonló programokkal szeretnék a jövőben is felhívni a tanulók figyelmét a színházlátogatások előnyeire, fontosságára.
Másnap a Horváth Mihály Gimnázium drámais tanulói vették birtokba a színházat a mustra gála eseményeihez. Előtte azonban megnézték Szőke András és Badár Sándor A delelő obsitos és a fekete bárány c. filmjét, aminek harmadik készítője és főszereplője, Horváth János színművész köszöntötte a diákokat, és néhány gondolattal ismertette a film születésének élményeit. Szólt azonban a gimnáziumi alapokról is, amit Bácskai Miska bácsinak köszönhettek, akitől azt tanulták: „Ahol vagy, az a színpad, mindig próbáld belakni…” Örömének adott hangot, hogy eme falak között kerül sor a film vetítésére, „mindig is hittük, hogy a színház újjá fog születni” – mondta.

OKTÓBERI
KÖZÖNSÉGCSALOGATÓ

Október 18-án 19 órakor, bérleten kívüli előadásként láthatja a közönség Jókai – Másik – Vizeli: Az Aranyember c. bemutatóját. A jegyek a színház honlapján keresztül, vagy a Szentes Házban szerezhetők be 2300 és 3900 forint közötti helyárakon.
Október 19-én a Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság szervezésében Pál Feri Atya érkezik a színházba. Előadásának címe: Hogyan segítsünk magunknak és másoknak. A belépők 1000 Ft-ért válthatók meg a Szentes Házban vagy a színház honlapján keresztül.
Október 20-án a Szentesi Szalon ingyenes programja Dr. Szalontai Csaba könyvbemutatója. Könyvének címe: Hát atyámfia a múzeum nem komédia. A kezdés időpontja 17 óra.
Október 25-én, bérleten kívüli előadásként látható Bernard Slade: Jövőre, veled, itt 2 c. színdarabja. A belépőjegyek a már fentebb írt módon vásárolhatók meg, ezúttal 1900 és 3500 Ft közötti helyárakon.
A teljes részletes programismertetőt a színház honlapján a https://www.tothjozsefszinhaz.hu/ weboldalon olvashatják el. Itt, ill. a Szentes Házban tájékozódhatnak további részletekről.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.