In memoriam Csányiné dr. Bakró-Nagy Veronika (1954 – 2021)

Mély megrendüléssel fogadtuk a lesújtó hírt, hogy a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal nyugalmazott aljegyzője Csányiné dr. Bakró-Nagy Veronika elhunyt.

Leírhatatlan veszteség érte nemcsak az önkormányzati hivatalt, hanem városunkat is. Verácska kimagasló tudása, példaértékű empátiája, lelkiismeretes személyisége örök nyomot hagy mindannyiunkban. Életét teljes mértékben a köz szolgálatának szentelte.

Szegeden a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogi doktori oklevelet szerzett, a jogi szakvizsgát 1994-ben tette le. A Szentes Városi Tanácsnál kezdett dolgozni, végigjárta a ranglétrát, a közigazgatási munka több területén tevékenykedett, 1995-ben a Közigazgatási Osztály vezetője, majd ugyanebben az évben a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjévé nevezte ki a Képviselő-testület. Ezt a tisztséget nyugdíjba vonulásáig töltötte be.

Több évtizedes munkája során állandó figyelmet fordított a jogszabályváltozások nyomon követésére, jogi ismeretei bővítésére, az ügyfelek és a lakosság megfelelő tájékoztatására. Munkaköri feladatain túl számos hagyománnyá vált kezdeményezés köthető nevéhez, mint a „Karácsonyi vásár”, „Közbiztonsági Nap”, a ”Nagymamák tavasza”, vagy a „Pepita Macska”.

Nyugdíjba vonulása alkalmából 2017-ben megkapta a Csongrád Megye Közigazgatásáért díjat, Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete pedig példamutató közszolgálati tevékenysége és emberközpontúsága elismeréseképpen a Dr. Csergő Károly Emlékéért Díjat adományozta számára.

Hosszú betegség után 2021. október 14-én szeretetet és jóságot sugárzó zöld szemeiből elszállt a fény. Emléke örökké szívünkben él.

Hálával és szeretettel őrizzük emlékét:

a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal dolgozói

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.