Sikeres könyvosztás után mozgalmas őszre készülnek a Máltaisok

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentesi Szervezete Vármonostory Mária (képen középen) vezetésével tölti be városunk életében jótékonysági tevékenységét. A Térfesztivál keretében Könyvbörzét tartottak a Kossuth téren, amikor a felajánlásokból kapott könyvek közül válogathattak a fesztivállátogatók. A választott könyv mellé ajándék bögre, kedves kis plüssfigura is jutott.

-Továbbra is folytatjuk a ruha adományok havi osztását, továbbá osztunk tartós élelmiszer csomagokat, fertőtlenítőszereket, és népszerű az utóbbi időben, a használt bútorok adományozása a rászorulók számára.

Ez a mostani alkalom hogyan jött létre?

-Nagyon örülünk annak, hogy a lakossági adományokból összegyűlt szépirodalmi, gyermek- és különféle vallási, tudományos könyvek ingyenes osztására lehetőséget kaptunk. Köszönjük a Városellátó Intézmény munkatársainak, hogy megkaphattuk az akcióhoz a faházat. Több száz könyvvel érkeztünk, már nagyon sok gazdára talált a mai nap folyamán. Ez a tapasztalás arra ösztönöz bennünket, hogy továbbra is fogadjuk a tiszta, jó állapotú könyvadományokat, különösen a gyermekek számára hasznos szépirodalmi könyvekre van jelentős kereslet. Megköszönöm mindazoknak, akik adományaikkal lehetővé tették a mostani akció sikerességét és köszönöm a kecskeméti központunknak az ajándék bögréket, amelyeket most szintén ki tudunk osztani. Nagyon jó alkalom ez számunkra a lakossággal való kapcsolattartásra, ismertségünk gyarapítására.

Milyen további akcióik lesznek ebben az évben?

-Október 21-től folytatjuk a ruhaosztásokat csütörtöki napon 15.00 órától a Sáfrán Mihály utcai központunkban. Sajnos az már látszik, hogy karácsonyra kevesebb csomagot tudunk osztani a rászorulóknak, mint korábban. Ezekben a napokban felkeressük az iskolák igazgatóit, mert a legrászorultabb diákok családja számára mindenképpen szeretnénk segítséget nyújtani az ünnepekre. Arról is szeretném a lakosságot értesíteni, hogy a rászorulók lakásberendezési tárgyakat, pl. lakástextíliákat, függönyt is keresnek. Az igényt felvettük, és amikor sikerül felajánlásokat találni, értesítjük az igénylőt a választás lehetőségéről. Ez minden esetben így van, ha a keresett holmit nem tudjuk raktárról biztosítani.

Minden feltétel, tárgyi eszköz rendelkezésükre áll ahhoz, hogy zavartalanul végezhessék a munkájukat?

-Alapvetően igen, a személyi feltételekkel rendelkezünk tagjaink és önkénteseink jóvoltából. Nincs azonban a szállításokhoz járművünk, ez komoly probléma. Örömmel fogadnánk autóval, szabadidővel rendelkező önkéntest, aki segítségünkre tudna lenni az adományok fuvarozásában. Sipos Antalnak köszönjük, hogy számíthatunk rá időnként, de szükség volna több alkalommal szállítási kapacitásra.

Kedves Marika, köszönöm a beszélgetést! További eredményes munkát, s hozzá megfelelő segítőket kívánok.

-Köszönöm én is a lehetőséget, hogy bemutatkozhattunk.
Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.