A megyei identitásért Szegváron

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint támogatást nyert az Európai Szociális Alapból a „Megyei identitás erősítése” című és TOP-5.3.2-17 kódszámú felhívás keretében. „A Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001 kódszámú projekt átfogó célja a megye településeinek, térségeinek közösségteremtő kezdeményezése és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi, térségi identitás erősítése az adott célterületen élő helyi lakosság körében. A megye térségében élő közösségek identitásának erősítésében kiemelt szerepet töltenek be a programok, rendezvények, melyek segítik a társadalmi aktivitás és együttműködés erősödését. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, mely vissza nem térítendő támogatás.


A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Szegváron, a Károlyi-kastély udvarán tartotta rendezvénysorozatának következő állomását, ahol a szegvári és környékbeli gyerekeké volt a főszerep.
A délelőtti órákban a szegvári, mindszenti és szentesi ovisok nevetésétől volt hangos a kastély udvara. Oviolimpia keretein belül sportoltak, különböző állatok mozgásait próbálták utánozni, labdajátékokkal ügyességi feladatokat teljesítettek és egyensúlyfejlesztő gyakorlatokban ügyeskedtek.

A Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Polner Eörs az olimpikonok mindegyikének aranyérmet és oklevelet nyújtott át, az egész csoportjuknak nyert társasjátékok mellett.
Az óvodapedagógusok segítségével népi fajátékokat próbálhattak ki a gyerekek, a kedvencek közé a halacskahorgászat tartozott.

A szegvári kisiskolások rendhagyó tanórákon vehettek részt, melyet a Magyar Vöröskereszt játékos kérdezz-felelek-kel indított az elsősegélynyújtás fontosságának témakörében. A SZOTE On Tour jóvoltából szájhigiéniai előadást hallgathattak az érdeklődők. A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársa a színpadon a gyerekekkel együtt játszott, bemutatva a megyei értékeket, hungarikumokat. A nagyobbak Bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági kvízeket töltöttek ki, és a részeg szemüveget is kipróbálhatták.
A felső tagozatosok Szerényi Béla és Zenekara által ismerkedhettek meg a népzene egy csokrával, koncertjüket követően közös éneklésbe vonták be a gyerekeket.
Délután az alsósok ügyességi feladatokkal tarkított játékos csapatverseny keretében sportvetélkedőn vettek részt. A vetélkedő diákok mindegyike ajándékot kapott, melyet Gémes László elnök nyújtott át részükre.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.