Jótékony felajánlás a szeretet közösségformáló erejével

Dr. Sallai Dániel licitre felajánlott festménye.

Október elsején a Szecessziós Házban sajtótájékoztatót tartott a szentesi gyökerekkel bíró dr. Sallai Dániel szegedi orvos, aki gyűjtést indított a tragikus balesetben a közelmúltban elhunyt kolléganője orvostan hallgató lánya javára.

A plasztikai sebésznek készülő fiatal orvos 4 éve hobbiból festészettel is foglakozik. A szentesi közönség már két kiállításán láthatta a képeit. Úgy gondolta, hogy Facebook oldalán árverésre bocsátja az itt is látható „Emelt fővel” c. festményét, s a licitbevétel teljes összegét a fiatal lány támogatására ajánlja fel.

Dr. Sallai Dániel a sajtótájékoztatón.

Műtősnő kolléganője szeptember 7-én reggel, Szegeden, egy zebrán szabályosan közlekedve szenvedett halálos balesetet. Gyermekét egyedül nevelte, aki most a nagyszülők támogatására szorul.

-Szavakkal leírhatatlan tragédia történt. Kolléganőm 1989 óta dolgozott a szegedi bőrgyógyászati klinikán. Rendkívül precíz, mindenkor az orvosok keze alá dolgozó, életvidám ember volt. A licitre bocsátott festmény a kedvencem. A kikiáltási ár 30.000 Ft volt, jelenleg 85.000 Ft-nál tart a licit, ami a hónap végéig tart. A részleteket Facebook oldalamon https://www.facebook.com/daniel.sallai.146 találják meg

a kedves segítő érdeklődők. Hiszek abban, hogy a jó tettek közösségformáló erővel bírnak. Azért választottam a segítség eme formáját, hogy a fiatal lány számára, a veszteség feldolgozásához, tanulmányai folytatásához a magam módján segítséget nyújtsak.

Kérdésemre, hogy más módon, eseti vagy rendszeres támogatással hogyan van mód a segítésre, dr. Sallai Dániel elmondta, hogy természetesen minden segítséget, felajánlást köszönettel közvetít a támogatott részére.

Kép és szöveg: D.T.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.