“Akit szeretnek, annak az élet öröm…”

A Szentesi Művelődési Központ és Szentes Város Önkormányzata ezúttal is szórakoztató műsorral ajándékozta meg a város időseit az Idősek Napja alkalmából. Azonban október elsején a hagyományos gálának a Tóth József Színház és Vigadó színházterme adott otthont, a résztvevő idősek nagy örömére, hiszen sokan első alkalommal léphettek be a megújult épületbe.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntőjében megemlékezett az ENSZ 1991 évi határozatáról, amelynek értelmében október elseje az időseink tiszteletére, megbecsülésére hívja fel a figyelmet, arra, hogy hálával, elismeréssel, elfogadással viszonyuljanak a fiatalabb korosztályok szüleik, nagyszüleik és minden idős ember felé. Néhány adatot ismertetett arról, hogy a világon jelenleg mintegy 600 millió idős ember él, és ez a szám 2025-re megduplázódik, 2050-re pedig eléri a 2,5 milliárd főt. Így egyre kiemeltebb szerephez jut a gondoskodás, a feléjük irányuló törődés, szeretet, hiszen tartozunk visszaadni mindazt, ami jót és szépet mi kaptunk tőlük gyermekként.

A polgármester szólt röviden az épület felújításáról is. Azt mondta, lelkiismereti okai is voltak annak, hogy megőrizzék elődeink keze munkáját és megújítva adják vissza azt a szentesieknek olyan befogadó színházként, amely pl. Nőnap vagy éppen az Idősek Napja megünneplésére is kinyitja kapuját a helyiek művelődése, szórakozása érdekében. Majd két alkalomhoz illő versből idézett, amire többek szemében csillant fel a könny. „Elvárjuk magunktól, hogy szeressük az öregeket ebben a felgyorsult világban is” – mondta.  „Nem szabad a szeretetet megspórolni tőlük.” – tette hozzá.
Ezt a gondolatot folytatta, dalokban az örökifjú Soltész Rezső, aki 18 lemezt készített eddig mintegy 200 dalt énekelve el rajtuk. Lemezei több mint 2 milliós forgalmat értek el – hallhattuk tőle. A nézőtér első sorában ott ültek szolnoki rajongói, akik szinte minden fellépésére elkísérik őt. Ám nem csak ők, minden jelenlévő nagyon jól érezte magát, és az 50 perces program után Bors Károly keramikus apró ajándékának is teljes szívből örülhettek.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.