“Versek, amiket a szeretet szült…” – Megjelent az újabb ImiRamone kötet

Kanfi-Horváth Imre amatőr versíró második verseskötete szeptember elsején jelent meg. Ebből az alkalomból a Szentes Városi Könyvtárban író-olvasó találkozón ismerheti meg a közönség a kötet születésének körülményeit, a szerző gondolatait. Ez a kiadvány is a miskolci Irodalmi Rádió gondozásában készült és a Líra Könyvhálózat terjeszti (www.lira.hu), de a szerzőtől is megvásárolható.

A „Szívvel-lélekkel – Versek, amiket a szeretet szült…” című kötet sajátos ajánlóját a szerzővel közösen tesszük meg.
– Miben tér el ez a kötet az előzőtől – kérdeztem a szerzőtől elsőként.
– Az előző kötet inkább spirituális üzeneteket hordozott, a mostani pedig sokkal emberibb, ami azt jelenti, hogy érzelmesebb. A versek témái a szerelem mellett olyan társadalmi értékekről szólnak, mint pl. az empátia, az elfogadás, avagy ezeknek az értékeknek a hiánya, a társadalomból való fokozatos eltűnése miatt érzett szomorúság.

– Kiknek ajánlja igazán ezeket a verseket?
– Mivel az alapvető emberi értékek egyetemesen vonatkoznak mindenkire, ezért minden korosztály számára ajánlom a kötetet. Az ihlet vezetett az elmúlt másfél év során, ami az előző kötet megjelenése óta eltelt időt jelenti. Nem tervezetten születtek a versek, arra hagyatkoztam inkább, amit az életem hozott.
– Hogyan építkezik a kötet?
– A kötetbe az eddig általam írt mintegy 600 versből, egész pontosan a két kötet között íródott 120 költeményből 84 került be. A könyv 208 oldalas. Egyrészt a versek az azonos tartalom szerint is követik egymást, de érvényesül a kronológiai sorrendiség is. Ebben a kötetben is megemlékezem Édesanyámról „Anya csak egy van…” címmel. Az „Összetartozunk…” c. versem a világ helyzetéről szól, és arról, hogyan viszonyulunk mi ehhez. A „Láttam az embert…” az életszínvonal különbségekre hívja fel a figyelmet. Továbbra is foglalkoztatnak a hétköznapok dolgai, és úgy közelítem meg ezeket a témákat, hogy megértsék az olvasóim, sőt saját magukat is megtalálják a sorokban. A két kötetem teljes képet ad a személyiségemről, ami azt is jelenti, hogy jobban „magamba engedem” az olvasót. Attól tartok hitelesnek egy írót, ha ki meri írni magából, amit gondol, amit érez. Csak azok a versek szerepelnek a kötetben, amelyekről magam úgy éreztem, hogy megérettek a közlésre.


– Mit jelent az ön számára szentesi-szegvári szerzőnek lenni?
– Szegváron élek, de Szentesen vagyok igazán itthon. A kötetben található egy vers „Szentes szívében…” címmel, amelyben arról vallok, hogy büszkeséggel tölt el szentesinek lenni, hogy itt születtem. Hálás vagyok, hogy itt válhatnak valóra az álmaim. Hálás vagyok a Facebook oldalamon a verseimet rendszeresen olvasóknak a támogatásukért, és minden támogatómnak, akik a kötet létrejöttében segítettek. Találhatóak továbbá verses videóim a YouTube-on is. Ajánlom jó szívvel a közönségem figyelmébe azokat is.

Kanfi-Horváth Imre elmondta, hogy a tervei között szerepel egy hangoskönyv elkészítése, amelynek alapját az eddigi két verseskötet alkotásai jelentenék. Várjuk nagy örömmel, addig is a most megjelent kötetet a Babilon könyvesboltban is beszerezhetik az olvasók.

-dite-

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.