Tóth József Színház és Vigadó – Gazdag programkínálattal indul az első hónap

Szeptember 14-én a színházi szalonban, sajtótájékoztatón ismertette Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Szojka Cinthia Daniella művészeti vezető a Tóth József Színház és Vigadó első havi programját.

Igazgató úr előbb a Magyar Teátrum újság szentesi különszámát ajánlotta figyelmünkbe, amely – igényes kivitelben – számol be a szeptember 3. megnyitó eseményeiről. A különszám a nagyszabású és maradandó élményeket hagyó megnyitó ünnepség sikerességét dokumentálja, sok-sok képpel, hangulat hűen.
 A kultúra elkövetkező ünnepnapjairól szólva Seregi Zoltán elmondta, hogy szeptember 29-ig még lehetőség van egyes bérletek megvásárlására a Szentes Házban, valamint készülnek egy szabadbérlet konstrukcióval is, amellyel kreatívan válogathat a néző az előadások közül.

A gyermekdarabok bérlet értékesítése az iskolakezdéssel elindult, a pedagógusokkal egyeztetve három kategóriát határoztak meg, egységes árakkal. Elkészültek továbbá a Szentesi Szalon első havi programjaival is – hallhattuk. Azt vállalták, hogy nem csak színházi előadások lesznek a megújult épületben, hanem közművelődési rendezvényekkel is kedveskednek a közönség számára, amelyek ingyenesen, regisztrációt követően látogathatóak. A regisztráció a színház www.tothjozsefszinhaz.hu honlapján keresztül történik.

Seregi Zoltán igazgató részletezte, hogy a Szentesi Szalon rendezvényei 4 témakört ölelnek fel. Az egyik témakör a Tudomány kuckó, a másik a Művész fészek, a harmadik a Sportcsillag sarok, míg a negyedik az Életmód Parti. A Művész fészek első vendége Bene Zoltán fiatal író lesz szeptember 23-én, csütörtökön. A beszélgetés közben a Lajtha László AMI növendékei és tanárai, valamint a Horváth Mihály Gimnázium diákjai műsora szórakoztatja a jelenlévőket. Az első Tudomány kuckó vendége Sipos Anna művészettörténész lesz, aki a szentesi Szecesszió sajátosságaival ismerteti meg behatóbban az érdeklődőket szeptember 24-én, pénteken. A Sportcsillag sarokban Molnár Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázóval találkozhatnak elsőként a szentesiek szeptember 27-én. Az Életmód party pedig a színházzal, a színházcsinálással, s közvetlenül a szentesi tervekkel ismerteti meg a vendégeket Seregi Zoltán igazgató és Szojka Cinthia Daniella művészeti vezető közreműködésével. A program időpontja szeptember 28. kedd délután. Minden Szentesi Szalon előadás 17.00 órakor kezdődik!

Felhívta a figyelmet, hogy lehet még jegyet vásárolni a József Attila Színház vendég előadására, amely Máray Sándor: A gyertyák csonkig égnek c. darabja, amit a Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én láthat a közönség Nemcsák Károly főszereplésével.

Szojka Cinthia Daniella művészeti vezető hozzátette, hogy a havi műsor elkészült. Tartalmazza a bérletes előadások rendjét, azt, hogy mely napon mely bérletek érvényesek. Az első bérletes előadás a Hotel Mimóza szeptember 29-én.

Kérdésünkre, hogy Szőke András és Badár Sándor filmjének újabb vetítésére sor kerül-e még, hiszen jelezték többen erre vonatkozó igényüket, azt a választ kaptuk, hogy ebben az esetben természetesen megszervezik a film újabb vetítését és az időpontról időben értesítéssel lesznek.

Fontos információ továbbá, hogy szeptember 18-án és 19-én a színház csatlakozik a Kulturális Örökség Napjaihoz, így szabad színházbejárás lesz 10 órától 18 óráig. 18-án 15 órától Wittek Krisztina főépítész kalauzolja az épületben a látogatókat. Másnap 15 órától pedig a Horváth Mihály Gimnázium diákjai is közreműködnek a színházbejárás programjában.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.