Életmentők elismerése

Kátai-Benedek Máté és Vörös Viktor veszi át a polgármestertől az elismerést.

Augusztus 31-én délelőtt Szabó Zoltán Ferenc polgármester az irodájában elismerő oklevelet és ajándék utalványt adott át három életmentő fiatalember részére.

Két különböző augusztusi történet szereplője a három fiatalember. Varga Mátyás a strandon mentett meg egy fürdőző hölgyet, aki epilepsziás rohama miatt veszítette lélekjelenlétét a vízben, és kevésen múlott, hogy vízbe fulladjon. Mátyás észrevette időben a vízen mozdulatlanul fekvő hölgyet – idézte fel a történteket. Kimentette őt, megállapította, hogy nagy a baj és megkezdte az újraélesztését. A mentő megérkezéséig oldalára fordította a szerencsétlenül járt hölgyet.

Varga Mátyás elismerése.


Mátyás, érdeklődésemre elmondta, még sosem került hasonló helyzetbe, az elsősegélynyújtásról annyi ismerete volt, amennyit a jogosítvány megszerzéséhez tanult. Ösztönösen cselekedett, s ez után is nagyon ügyel arra, hogy ha tud, segítsen másokon.

Kátai-Benedek Máté és Vörös Viktor vízilabdázók edzés után haza indultak, amikor az Eszperantó-híd korlátján üldögélő férfira lettek figyelmesek. Máté édesanyjától a gyakorlatban is sokat tanulhatott az elsősegélynyújtásról, újraélesztésről. Ezekre az ismeretekre a következő pillanatokban szükség lett, hiszen a férfi pillanatokon belül belevetette magát a vízbe. A fiatalemberek, látva a történteket, kimentették őt, de már ez alatt a rövid idő alatt is az életétől megválni készülő férfi sokat nyelt a Kurca tartalmából. A vízilabdázók újraélesztést követően stabil oldalfekvésbe helyezték az áldozatot, majd a kiérkező mentősök stabilizálni tudták a férfi állapotát.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester a köszöneten túl beszélt arról, hogy az Üdülőközpont menedzsmentjével közösen úgy döntöttek, úszó tanfolyamot indítanak mindazok számára, akik stabilizálni szeretnék úszásismereteiket, de azoknak is, akiknek az alapoknál kell kezdeniük az úszást.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.