Először Szentes Város Közrendjéért és Közbiztonságáért díj

Szentes Város Polgármestere az 1/2021. (l. 28.) polgármesteri rendelete alapján 2021. évtől „Szentes Város Közrendjéért és Közbiztonságáért” díjban részesíti Szentes Város területén Szentes közrendje, közbiztonsága érdekében kimagasló szakmai munkát végző, vagy korábban ilyen feladatot ellátó személyt vagy közösséget. Az a személy vagy közösség részesülhet ebben az elismerésben, aki/amely több évtizedes munkájával szolgálva a város előre haladását, közrendje, közbiztonsága érdekében kimagasló szakmai munkát, valamint önfeláldozó, helytálló tevékenységet végez vagy végzett. Aki/amely személyiségével, alázatával, emberközpontúságával példát mutat a fiatalabb kollégák számára, ily módon mind munkatársai, mind Szentes város polgárainak nagyrabecsülését magáénak tudhatja, vagy nyugdíjasként tudhatta aktív éveiben. Az elismerésre méltó személyre vagy közösségre a mindenkori szentesi rendőrkapitány tehet javaslatot, melyekről a Képviselő-testület Jogi és Ügyrendi Bizottsága véleménye alapján a Képviselő-testület dönt

A szentesi rendőrkapitány által beérkezett javaslatot a Képviselő-testület Jogi és Ügyrendi Bizottsága megtárgyalta, véleménye alapján a Képviselő-testület döntött:

Első alkalommal 2021. évben, NAGY JÁNOS r. alezredes

részesül „Szentes Város Közrendjéért és Közbiztonságáért” díjban.

Nagy János r. alezredes 1990-től a Szentesi Rendőrkapitányság állományába teljesít szolgálatot. Előbb járőr, majd későbbiekben a bűnügyi osztály nyomozójaként, majd alosztály-vezetőjeként dolgozott. Ezt követően a rendészeti területen látott el különböző beosztásokat, jelenleg a Szentesi Rendőrkapitányság rendészeti osztályát vezeti. Nevezett kiváló vezető, a beosztotti állomány munkáját magas színvonalon szervezi, a rendelkezésre álló erőforrásokat optimálisan kihasználja. Alapvetően team-munkás típus, az áltata meghatározott feladatok végrehajtásában élenjáró vezető. A több évtizedes munkájával nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy Szentes városa egy biztonságos település legyen, ahol a város rendőrei szolgálnak és szolgáltatnak, ahol a rendőrszakma objektív mutatói találkoznak a lakosság szubjektív biztonságérzetével. Nagy János r. alezredes úr szentesi lakos, Szentesen él több mint 40 éve, aki a város állampolgárai és vezetői körében is általános elismertségnek örvend, kiterjedt társadalmi kapcsolatokkal rendelkezik.

Személyes tulajdonságai révén példaképül szolgál a rendőri szervezetnek, ugyanakkor családja körében is megbecsülésnek örvend.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.