Vadászok adománya a gyermekek gyógyulásáért

A 13. péntek szerencsét hozott a Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztálya számára. A déli órákban Gémes László a Megyei Közgyűlés elnöke jelentette be, hogy az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. adományából fontos gyógyászati eszközök érkeztek az osztály számára. Azt mondta, második alkalommal került sor a jótékonysági vadászatra. Fontos küldetésük a vadászoknak az is, hogy nemes célért össze tudjanak fogni. Egyben megköszönte a kezdeményezést, s hogy ebben az évben a szentesi kórház gyermekosztálya gyarapodhat a felajánlás által. A köszönet szólt mind az ország, mind a megye vadásztársadalmának.

A nonprofit közhasznú társaság képviseletében Fejes László ügyvezető elmondta:
-2013-ban rendeztük meg az első jótékonysági vadászatot. Az azóta rendezett 8 jótékonysági vadászat eredményeként 82 millió forintot adományoztunk a magyar egészségügy számára. Az összegből 108 orvosi eszközt vásároltunk, amelyek mintegy 40 ezer gyermek gyógyításában vesznek részt nap, mint nap. Ezek az adatok is bizonyítják, hogy nagyszerű gondolat volt a megyei rendezvényt országos szintre kiterjeszteni. A magyar vadász társadalom nyitott közösség más társadalmi közösségek felé, továbbá a jótékonyság is nagyon közel áll hozzájuk. A magyar vadászokra ma nagyon jellemző, hogy a mai nehéz időkben is készek kockázatot vállalni, felelősségteljesen gondolkodni. A nonprofit szervezetünk a helyi igényekhez igazodóan költötte el a rendelkezésre álló közel 1.3 millió forintot. Fejes László megköszönte a megyei vadászkamarának és a Csongrád-Csanád megyei vadászoknak az adományozásban a közreműködést.

Az eszközöket a kórház részéről dr. Abebéné Bagi Márta ápolási igazgató és dr. Hetyei Erika az osztály főorvosa vette át. Az adományból vérnyomásmérőt és Nulcor Kompatibilis
pulzoximétert valamint fecskendőpumpát (BD Alaris GW 800) és 100 darab Infusomat
szereléket (273-004 Onk.) szereztek be a gyermekek gyógyítása érdekében.

Rövid idő alatt az országos jótékonysági vadászat az ország második karitatív programjává vált – említette Fejes László ügyvezető, aki hozzá tette, az a céljuk, hogy az elsők legyenek országos szinten.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.