COVID MÉRLEG

A Művelődési és Ifjúsági Házban rendezte meg a Dr. Bugyi István Kórház a Semmelweis napi ünnepségét, aminek gondolatisága a köszönet, a kórház dolgozóinak helytállása, elismerése volt. Ebből az alkalomból jubileumi jutalmakat osztottak ki, 25 éves szolgálatért húszan, 30 éves munkájuk elismeréseként tizenegyen, a 40 éves töretlen helytállásukért hatan vették át az elismerést.
Dr. Kalmár Mihály főigazgató beszélt arról, hogy miközben a COVID teljesen kizökkentette a kórházat a komfortzónájából, az egészségügy átalakítása is kezdetét vette. A közalkalmazotti jogviszonyuk egészségügyi szolgálati jogviszonnyá alakult át. A központi irányítói szerepkör az Országos Kórház Főigazgatósághoz került, a szentesi kórházat pedig a Szegedi Klinika irányítja.
Megköszönte a COVID alatt a kórház számára juttatott adományokat. Elmondta, hogy az adományokból vásárolt kisbusz 1 év alatt 75 ezer kilométert tett meg, tehát ki van használva.
Örömmel nyugtázta, hogy 2020-ban 716 újszülött látta meg a napvilágot a kórházban. Idén félévkor túl vannak a 340-es számon.
Beszámolt az időközbeni fejlesztésekről is, hiszen több százmillió forint értékben kapott a kórház mind a járvánnyal összefüggésben, mind a normál betegellátáshoz műszereket, eszközöket. Kórtermek újultak meg, a szülészeti részleg felújítására mintegy 80 millió forintot költhettek. A COVID harmadik hulláma alatt ellátott 7600 fekvőbeteg közül 1700 fő volt a COVID-os. 230 ezer járóbeteg ellátása történt meg, közülük 3900 esetben állapították meg a fertőzést. Szentes járás a legkevesebb elhalálozások között a negyedik helyen szerepel az országban, 21 fővel – hallottuk.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.