Egy igazán jókedvű délelőtt – Kiváló orvosság a vers…

Vas Gyula Andrásné első helyezett.

A Mosolygósabb Régióért Egyesület és a Gondozási Központ 2. sz. Idősek Klubja harmadik alkalommal rendezte meg augusztus 5-én a 65 év felettiek szavalóversenyét „Verssel a jó kedvedért!” címmel.

A vetélkedésre a Gondozási Központ városi klubjai, valamint helyi civil szervezetek delegálták a verseket kedvelő, szavalni szerető tagjaikat. Ezúttal 19 résztvevő két – szavalat és szép olvasás – kategóriában állhatott a mikrofon elé.

A színvonalas produkciók után Mihály Béláné Terike, az önkormányzat ny. művelődési irodavezetője, főtanácsos, zsűri elnök a következők szerint értékelt: A magyar nyelv ünnepére érkeztem. Nem kis dolog a közönség elé kiállni és szerepelni, az ember akár fiatal, akár örök fiatal. Köszönöm mindenkinek, hogy szereti az irodalmat, s látható módon nagyon sokat foglalkoznak a kedvenc verseikkel, szerzőikkel. Kívánom szívből, hogy nagyon sokáig tehessék ezt a jövőben is.

Kánvási Erzsébet első helyezett.

A zsűri másik tagja, Szemerédiné Irénke verssel köszönte meg a vetélkedőktől hallott csodaszép gondolatokat. Csak annyit tett hozzá, kortársainak tanácsként: minden nap tanuljatok valamit! Nagyon fontos, ha csak egy idézetet is, mert a szellemi frissességünk megőrzéséhez kiváló orvosság a vers, a próza.

Amire az ebéd és az eső megérkezett, a Dömsödiné Terike elnök, szervező, versíróval kiegészült zsűri is meghozta döntését.

Eredményhirdetés előtt Szemerédiné Irénke szaval.

Szavalat kategóriában, különdíjban részesült Balogh Sándorné és Debreczeni Imréné a 2. sz. klub tagjai. Szép olvasás kategóriában 3. helyezett Halász Sándorné 2. sz. klub. 2. helyezett Labádi István 2. sz. klub. 1. Kánvási Erzsébet a MÁV Lendület Nyugdíjas Klub képviseletében.

Idén (is) a legszebben szavaltak: 3. helyezett Takács Ferencné (Mozgáskorlátozottak Szentesi Egyesülete). 2. helyezett Badár László (1. sz. klub). 1. helyezett Vas Gyula Andrásné (1. sz. klub – mindketten megtartották két évvel ezelőtti kiemelkedő helyezésüket.) Szívből gratulálunk! Szöveg: dt.
Fotók: dt. és 2. sz. klub.



Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.