Lapistón találkoztunk

Július 24-én Szentes Város Önkormányzata és a Mosolygósabb Régióért Egyesület Lapistón Közösségi Napot rendezett, melynek keretében főzőverseny is volt, valamint lepénykóstolókkal várták a közönséget.

A hagyományos programok mellett Szomszédoló címmel a vetélkedő helytörténeti ismeretekkel és más helyi érdekességekkel foglalkozott. Részben TOTÓ formájában adtak a versenyben résztvevő csapatok számot a tudásukról, ám a további feladatokban a kreativitásukra, ügyességükre is szükség volt.  A magyartési és fábiánsebestyéni csapatok bizonyultak a legügyesebbnek. A bemutatók közül kiemelkedett a Szentes Polgárőr Egyesület KRESZ mini parkja a gyerekeknek adva át hasznos közlekedési információkat. A gyerekek szívesen választották a Naszályról érkezett „Virgonckodó” Játszópark készségfejlesztő népi fajátékait. Kulturális műsorok szórakoztatták a jelenlévőket, bűvész show pedig a gyerekeket. A magyartésiek táncbemutatóval készültek, és a tánclépéseket a közönség számára is megtanították.

A főzőversenyben résztvevők nem csak finom pörkölteket készítettek. Halászlé, rizseshús és más finomságok is bográcsba kerültek. Idén Krausz János gádorosi főző és családja főztje tetszett legjobban a zsűrinek, és átvette a lapistói Pólya Istvántól az elsőséget. Az ízletes birkapörkölt különleges cserebökényi recept alapján készült, a néhai helyi kiváló juhász, Forrás Mihály titkait viszi tovább.

Köszönjük támogatóink segítségét az idei rendezvény megrendezéséhez is.

Fotók és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.