5 évtizede az ipartestületben

A Szentes és Vidéke Ipartestület vezetősége 50 éves jubileumi emlékplakettet és oklevelet adott át július 15-én délután Mészáros Antalné Czibola Valéria fodrászmesternek Szentesen. Valika nénit Szabó Zoltán Ferenc Szentes város polgármestere is köszöntötte.

A Rákóczi utcai műhelyében az ünnepelt elmondta, hogy a szakmát édesapja, Czibola Sándor fodrászmester kisegítőjeként kezdte, akinek az üzlete 47 éven át a vasútállomás közelében fogadta a vendégeket. A 4 év családi szakmai gyakorlat után megnyitotta saját üzletét az Arany János utcában, ahol 10 éven át dolgozott. Az utóbbi 4 évtizedben azonban már a Rákóczi utcában fogadja a hölgyvendégeket. Ma is aktívan dolgozik.

A közösséghez tartozás igényét ugyancsak édesapjától vette át, ily módon kezdettől fogva tagja a helyi ipartestületnek.
-Régen voltak olyan szakmai összejöveteleink, így például az ifjúsági házban is, ahol közös divatbemutatókat szerveztünk a varrókkal. Találkozni tudtunk más települések fodrászaival is – emlékezett.

Ma már persze több időt tud szentelni a hobbijainak, a kikapcsolódásnak. Szeret norbic walking bottal sétálni és rendszeres vendége az Üdülőközpontnak is.

Négy unokája született, akik – egyelőre úgy tűnik – nem viszik tovább a fodrász szakmát. Valika néni legnagyobb vágya megélni azt, hogy mindegyikük diplomaosztóján jelen lehessen.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.