A kupakgyűjtő szív Szentesre is megérkezett

Többfunkciós az a tetszetős külsejű, szív alakú műanyag kupakokat gyűjtő fémtárgy, amelyből összesen 6 darab lesz elhelyezve a város területén a közeljövőben. Az elsőt május 28-án délelőtt adták át ünnepélyes keretek között a Kertvárosi COOP ABC mellett. Az esemény résztvevőit köszöntötte Szabó Zoltán Ferenc polgármester, Füsti- Molnár István, a körzet önkormányzati képviselője, valamint a fémtárgy készítői, egyben szponzorai, Orbán Attila és Bodnár Antal.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester kiemelte a kezdeményezés karitatív üzenetét, hiszen a fémszív tartalma jótékony céllal hasznos forintokra váltódik, emellett a szelektív hulladékgyűjtést szolgálja, ösztönözve erre minden környezettudatosan gondolkodó korosztályt. Az önkormányzat további öt ilyen gyűjtőt rendelt, s erre a célra 250 ezer forintot biztosított a készítők számára.

-Minél többen töltjük meg a fémszíveket kupakokkal, annál több támogatás hasznosulhat jótékony céllal – ösztönözte a lakosságot a műanyag kupakok gyűjtésére, és várhatóan hamarosan a város COOP áruházai közelében elhelyezett hasonló szívek megtöltésére.

Füsti- Molnár István a körzet önkormányzati képviselője örömmel fogadta a felajánlást, ám mint mondta, nagyobb részt vállal az elképzelés logisztikai megvalósításában. Ez azt jelenti, hogy a Berki Hulladéklerakóban összegyűjtve tárolhatják a szívek tartalmát az egységes elszállításig. Jó alkalom a kezdeményezés arra, hogy a szülők a gyermekeik környezettudatosabb nevelése érdekében példát mutassanak. A környezetünk, a jövőnk egészsége érdekében fontos lépes a mostani – jegyezte meg.

Nagyon sok kupak csomaggal érkeztek a Százszorszép Óvoda Pillangó csoportosai.  
-Szóltunk a szülőknek néhány napja, és azonnal hozta mindenki, amit otthon össze tudott gyűjteni – mondta Cziczkáné Piti Mariann óvónő, miközben a gyerekek lelkesen kezdték gyarapítani a gyűjtőedény tartalmát.

Bodnár Antal szobafestő- mázoló a kezdeményezés segítő jellegét emelte ki, így örömmel vállalta, hogy hozzájáruljon a szív alakú gyűjtőedények elkészítéséhez. Ahhoz, hogy Szentesen is megvalósuljon ez a kezdeményezés.  

Kép és szöveg: Dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.