B. E. Belle újabb könyvéről Szentesen

„Nem szeretheti mindenki a könyveimet, engem se… Az olvasóim azonban tudják, hogy én milyen vagyok, ezzel együtt szeressenek…” – mondta új könyve, a Vándorok kapcsán Barát Enikő, aki táncművészből vált sikeres írónővé. Az író-olvasó találkozónak a La Casa étterem terasza volt a befogadója vasárnap délután.
Akik már olvasták, ismerik Enikő, azaz művésznevén B. E. Belle könyveit, stílusát, témaválasztásait, írásaiban a nyers, őszinte szókimondást, köré gyűltek. Az írónő határozott karaktere mögül áradó harmónia elvarázsolta őket. Nyilvánvaló a szentesi bemutató, hiszen Erika itt végezte iskolái egy részét, mielőtt a Magyar Táncművészeti Főiskolára felvételizett. Amit sikeresen el is végzett. A Szilver TSE bajnok táncosa táncpedagógusként, edzőként is tevékenykedett.
Első regénye, a Hazugok, az Álomgyár Kiadó gondozásában jelent meg. Ez a regény a Bookline előjegyzési sikerlistáján a legelőkelőbb helyeket birtokolta, ám szókimondó stílusa miatt mégis megosztó.
A sikersorozat a következő regényével folytatódott, nyomdába került a Megtörtek 2020 elején. A könyvkiadásban szerzett tapasztalatai arra késztették, hogy saját kiadót alapítson. Megírta novellás kötetét, a Szingliket, és egy újabb sikeres regényt, az Árvákat.
Regényeit bizony nem lehet skatulyába húzni. Elhangzott a könyvbemutatón, hogy a regények, novellák hőseit személyesen jól ismert történetekből, vagy akár a megélt történeteiből választja. Teret enged a valóságos mélységeknek, olyan világokba enged betekintést tehát, ahova az átlagember csak ritkán téved élete során. Legújabb regényéről azt mondta: csodás mai mese. Hatásában az előzőekhez képest más. „Még nem próbáltam korábban így írni.” Most nem fejezetenként váltakoznak a szereplők, hanem egy bizonyos szemszögből zárja le a történetet, és kezd egy másikat. A regény olyan, mint ha három könyv lenne összefűzve, minden szereplőjéhez tartozna egy-egy. A bánat, szomorúság, vagy a humor, önirónia tökéletesen egészíti ki egymást. Arra törekszik, hogy mindig más stílust mutasson meg olvasóinak.
B. E. Belle gondolatai közül egy: „Tudj elengedni, ha szükséges, de csak akkor, ha tudod, amit elengednél, nem akar hozzád tartozni…” Enikő számára ilyen a siker. Megélte, megtapasztalta táncosként, megteremtette íróként, s már a sajátja. Ott van abban is, ahogy a ma emberének vívódó, küzdő élethelyzeteiből próbál előre mutatni, maradandó értékek felé.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.