Nem csak az idő, az időjárás is kedvez a virágainknak

Folytatjuk az előző lapszámunkban megkezdett cikkünket a Szentesi Díszfaiskola ajánlatairól. Amint említettük, megérkeztek a sziklakerti növények. A rendkívül gazdag kínálatból egész évre szép, hangulatos sziklakertet telepíthetünk. Vegyük hozzá alapként mindjárt a Varjúháj féléket, vagy a több színben pompázó Kőtörőfüveket, Kövirózsákat.


Szívesen hívom fel a kertkedvelők figyelmét négy olasz import szamóca fajtára, amelyek ültető edényből telepíthetőek eredési biztonsággal. A Muráno folyton termő fajta, ezért rendkívül népszerű. A Tália, Ázsia és Syria szamóca fajták érési idő és igény szerint választható, gazdag terméshozamú fajták.
S most áttérünk az évelő virágokra, amelyek pompázatos színükkel hívják fel magukra a figyelmet, s ezekben a napokban még nyugodtan ültethetjük őket. Ilyen a Gyömbérvirág, vagy a Kékpárna és a Menyecskeszem, a Kokárdavirág. Nincs nagy helyigényük, viszont tetszetős díszei kertünknek.

Az évelő, de az egynyári virágokra is igaz, hogy a telephelyen különválogatva találhatják őket a vásárlók aszerint, hogy melyik mennyire fényigényes, a tűző napot is jól viseli, vagy félárnyékos helyre ültessük, netán inkább árnyékban érzik magukat jobban. Az évelő Szarkaláb sokunk számára ismert, de a Talajtakaró tűzeső, vagy a Salamon pecsétje már inkább felfedezésnek számít. A tavaszi cserjék közül, felhívjuk a figyelmet a Pimpó félékre, a fehéren pompázó Gyönyvirág cserjére és a lila Törpe orgonára. A Labdarózsa igény szerint alakítható, már virágzás után is metszhető, kaptuk a felvilágosítást Sárréti Gyuláné telepvezetőtől a Szentesi Díszfaiskola Vásárhelyi úti telephelyén.

Aki kedveli a fűszernövényeket, 4 fajta Kakukkfű és további 10 fajta fűszernövényből válogathat.
A kertünk „királynői” lehetnek a francia Parfuma rózsák. A tömött virágú különlegességek gyönyörű színárnyalatokban kaphatók, akár csak a brazil Jázminok.
Sárrétiné Eti bemutatta nekünk a Leander, valamint a Sárkánybegónia kínálatot. Utóbbi piros és rózsaszín virágaival hívja fel magára a figyelmet, a Leanderek egészen különleges barack, rózsaszín, de akár vegyes beültetéssel és törzses alakban is láthatók. S ha már vegyes, az egynyáriak egészen egyedi edényes kompozíciói választhatóak. Nagyon gazdag a választék hozzá ültető edényekből.
A nyár különlegessége a Selyem mirtusz, amely cserje formájú és méretű, nagyon különleges színekben pompázó dísznövény. Aki kedveli a Levendulát, egész mezőket érdemes belőle most telepíteni. Ám aki a függesztett kaspós növényeket szereti, érdemes még azokat is beszerezni.


További információk találhatók a Szentesi Díszfaiskola kínálatáról a http://www.szentesifaiskola.hu/ oldalon. Tájékozódhatnak továbbá a 06 30 965 1557 telefonszámon, és a helyszínen a munkatársak naponta 8.00 és 17.00 óra között. Szombaton 8.00-tól 12.00, vasárnap 9.00 – 12.00 óráig fogadják a vásárlókat a Vásárhelyi úti telephelyen. x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.