A Szentesi Sport- és Üdülőközpont felkészült a szezonra – Kisebb fejlesztések még várhatók

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont is megnyitotta kapuit fürdővendégei előtt. A legfontosabb tudnivalókról érdeklődtünk dr. Kerekes Valéria ügyvezető igazgató asszonytól.
Májustól a fürdő szolgáltatásunkat védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 év feletti vendégeink, valamint a felügyeletükkel érkező gyermekek, vehetik igénybe. A zárt térben maszk használata és a távolságtartás továbbra is kötelező. A hőkamera előtt meg kell állni mindenkinek. Amennyiben a készülék jelez – mert a napfénytől is felforrósodhat a homlokunk – pár másodpercet várni kell a mérés megismétlése érdekében. A beléptetés jelenlegi szabályait a pandémia után is meg fogjuk tartani annak érdekében, hogy lázas állapotban, betegen ne léphessen be a fürdő területére senki.

Hogyan értelmezzük a belépők árának emelkedését?

-Mivel mind a beszállítóink árai, mind az élőmunka költségei növekedtek, a belépő árakat nekünk is meg kellett emelnünk 10%-kal. A másfél órás úszójegy, és bérlet forgalmazását megszüntettük. Helyette 2 és 3 órás úszójegyet, bérletet vezettünk be. Azonban, arányaiban az áremelkedés ezeknél a belépőknél nincs 10%, sőt a 3 órás még olcsóbbra is jön ki, mint tavaly a másfél órás belépők ára. Sokan a változtatásnak örültek, míg mások nehezményezik. Indoka a változtatásnak az, hogy sok embernek nem volt elég a másfél órás fürdőzés. Ugyanakkor nem hasonlítgatják az árakat és az időtartamokat – magyarázta és így folytatta:

-Nagy igény van továbbra is a vendégeink részéről a kabinszolgáltatásra, amit minimum 4 család összefogva is tud igénybe venni, de van olyan kabinunk is, amit 5 család bérel. Az emelt összeggel most 40.000 Ft 1 kabin bérleti díja, egy negyed évre, ugyanakkor ha valakinek nem jut kabin, de szeretné pl vidékről bejáró gyermeke felszerelését benn tartani, akkor 3000,- Ft havi bérleti díj mellett tudja ezt megtenni. A két szolgáltatás nem hasonlítható össze – hiszen a kabinban sokkal több a lehetőség a felszerelés megfelelő tárolására, mint a szekrényben, viszont az árakból látjuk, hogy értékarányaiban a kabin sokkal-sokkal kedvezőbb volt, az emelés előtt. Folyamatos a várólista, jelenleg is 10-en várakoznak arra, hogy kabint bérelhessenek. Ha valaki egy öltözőszekrényt bérel, negyedévente 9.000,- Ft-ot fizet, ha 4 család bérel egy kabint, akkor egy családra 10.000,- Ft esik egy negyedévre.

A mögöttünk álló időszak nehézségeit átvészelni, milyen intézkedésekkel tudták?

-Az első négy hónap számai tragikusak, de már az előző évben is rendkívül jelentős volt a bevétel kiesésünk. Iskolai, óvodai úszások nincsenek, az önkormányzat az állami támogatás mértékét még nem ismerte, és náluk is hiányoznak a források. De a sportolóink sem olyan arányban vették igénybe a szolgáltatásokat, mint 2 évvel ezelőtt. Az úszáson, vízilabdán kívül minden csoportos használat elmaradt.
-Bérkompenzációra igénybe vettük az állami támogatást, s mindemellett nagyon spórolunk. Ha felújítunk, fejlesztünk, a hozzá szükséges anyagok áremelkedését érezzük… Többen kifogásolják a vendégeink közül, miért nem vagyunk nyitva 05 és 21 óra között. Azért, mert nincsen a meghosszabbított nyitva tartáshoz személyzetünk, de bevétel többlettel is alá kell támasztanunk a nyitva tartás változtatás indokát – szögezte le az igazgató asszony.

Milyen fejlesztéseket terveznek a közeljövőben?

-Egy strandröplabda pályát alakítunk ki, amely az élménymedence előtti füves részre kerül. Az 50 méteres medence környezetét is igyekeztünk rendbe tenni. A platánokat feljebb engedtük, hogy naposabb, szellősebb legyen a terület. Fel is töltöttük, hogy jobban rá lehessen látni a medencére. Szeretnénk, hogy a strandoló-napozó terület bővüljön. A régi szauna épület elé, a medencéhez tusolót építettünk. A meglévő kis épületben pedig illemhelyeket alakítunk ki. Tervezzük továbbá új horgászhelyek kialakítását is. Folyamatosan dolgozunk továbbá a nagyobb volumenű terveinken a későbbi források reményében.

Mennyire mernek rendezvényekben gondolkodni?

-Nem készülünk, csak az állandó programokkal, mint a Szentesi Vendégszeretet Egyesülettel közösen szervezett Kézműves Ízek Utcája. Meg vagyok győződve arról, hogy még sokáig nem engedélyeznek nagyobb tömegeket vonzó programokat. A féléves bezártság után már az nagy előrelépés, hogy strandolhatunk. A tornákat a Vízilabda Klub szervezi. Arról tájékoztattak, hogy a hagyományos rendezvényeiket megtartják. Emellett az edzőtábori bejelentkezések száma ugyancsak visszaesést mutat. Ami a sporteseményeket illeti, június 27-től július 4-ig itt kerül sor az U15-ös Európa Bajnokság megrendezésére, amelyre nagy lendülettel készülünk.
Dömsödi Teréz
Fotó – légi felvétel: Vidovics Ferenc

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.