Érkezik a Szociális Okos

Szentes Város Önkormányzata a közelmúltban, a Szentesi Élet városi hetilap külön számaként eljuttatta a háztartásokba a Hulladék Okos kiadványt. Most újabb különszámmal jelentkeznek, amely a Szociális Okos címet kapta. A városi hetilap különszáma a hétvégén kerül a háztartások postaládájába, ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Városházán május 12-én Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Agócs Lászlóné önkormányzati képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke.

A polgármester úr kiemelte, hogy a járványügyi helyzet még inkább ráirányította a figyelmet a város szociális ellátórendszerének működésére, a városban elérhető szolgáltatások megismertetésére, hogy a különféle élethelyzetbe kerülő emberek tájékozódhassanak a lehetőségekről, a segítés formáiról.

Elmondta, hogy a kiadvány részletesen tartalmazza az egyes intézmények által nyújtott szolgáltatások teljes körét, és azokat az elérhetőségeket, személyeket, akik megfelelő felvilágosítással tudnak szolgálni. Felhívta arra a figyelmet, hogy a kiadványt a lakosok alaposan tanulmányozzák át, őrizzék meg, hogy mindig kéznél legyen, ha információra van szükségük.

Agócs Lászlóné hangsúlyozta, hogy az Ápolók nemzetközi napjára készült kiadvány tanulmányozása már azért is nagyon hasznos, hogy tájékoztat arról is, mely ellátásoknál csökkentek a tarifák. Több is van ilyen – mondta. A kiadvány időszerű minden korosztály számára, legyenek azok fiatal családok, külföldön az idős szüleikért aggódó fiatalok vagy magányossá váló idősek, mert mindenki megtalálja a számára kapaszkodót jelentő információkat – hallhattuk.

Szabó Zoltán Ferenc hozzátette, a Semmelweis nap alkalmából az egészségügy és a szociális szféra dolgozóit családi fürdőbelépővel ajándékozzák meg, amely a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban lesz beváltható.

Érdeklődésünkre, hogy megvan-e már a következő kiadvány ötlete, Agócs Lászlóné bizottsági elnök asszony azt mondta, tervben van egy Civil Okos kiadvány is, amely a városban működő civil szervezetek által nyújtott szolgáltatásokat, lehetőségeket ismertethetné a lakossággal.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.