Csüngő borsófát kaptak a ballagó ovisok

Minden óvodai ballagó csoport Szentes Város Önkormányzatától május 6-án egy Csüngő borsófát (Caragana arborescens Pendula)  kapott ajándékba, folytatva azt a hagyományt, amelyet az önkormányzat az újéletfák kiosztásával, valamint ez évtől az általános iskola végzőseinek adományozott emlékfával meghonosított.

A Csüngő borsófa még kevéssé ismert városunkban. Berezvai Csilla főkertész asszony, érdeklődésünkre elmondta, hogy az óvodai csoportok ezt a fácskát az udvarukon fogják elültetni. Előnye, hogy kis helyet igényel, nem nő magasra, ám az évek folyamán terebélyesedik. Azt kérte az óvónőktől, hogy a fácskát napsütötte helyre ültessék el.

A fácskákat és a kísérő oklevelet Szabó Zoltán Ferenc és Kiss Csaba István alpolgármester adta át az óvodai csoportokat képviselő óvónőnek és a ballagó kicsiknek.

A polgármester úr köszöntőjében kiemelte, hogy szép emlékeket ébreszt majd ez a fácska később a gyermekekben, akik ősztől iskolába járnak, eszükbe jut a sok közös emlék, az is, amikor elültették. Örömének adott hangot, hogy egyre több kisfa teszi vidámabbá, komfortosabbá Szentes városát és az óvodáinkat.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.