Facsemeték ballagóknak

Szentes Város Önkormányzata új hagyományt teremt azzal, hogy a ballagó nyolcadikosok egy emlékfát kapnak, amelyet az iskolájuk közelében ültethetnek el. Ebben az első évben a város általános iskoláiban végzős diákok között, kiegészülve a Horváth Mihály Gimnázium nyolcadikos osztályával, 12 fácska kiosztása történt április 8-án délután a Városháza udvarán. Dancsóné Hlbocsányi Evelin, a Városellátó NKft művezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy mindegyik osztály más-más facsemetét kapott, amelyeknek a kiválasztásában Berezvai Csilla főkertész asszony volt az osztályok segítségére. Fontos ugyanis, hogy a fák jól illeszkedjenek a környezetükbe. A diákok maguk fogják azokat elültetni egyik testnevelés óra keretében.

Az ünnepségen az osztályokat két tanuló és az osztályfőnökük képviselte. A diákok ebből az alkalomból emléklapot vehettek át Szabó Zoltán Ferenc polgármestertől és Kiss Csaba István alpolgármestertől.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntőjében szólt arról, hogy az ősz folyamán, a város területén közel 300 fát ültetettek el a Városellátó NKft munkatársai közreműködésével, a városi több körös fásítási programjában, amelynek része ez a kezdeményezés is, hogy a nyolcadik osztályból elballagó diákok, életük meghatározó szakaszának lezárultával egy emlékfát kapjanak az önkormányzattól. A végzős diákok számára átadott fácska ugyancsak életfát szimbolizál, hiszen, évtizedek múlva az általános iskolai évek szép élményeire emlékeztet majd. A fa árnyékában fel lehet eleveníteni a korabeli anekdotákat, történéseket.
-Szeretnénk a fácskák által kifejezni, hogy a Szentesen megélt évek meggyökeresedése számunkra nagyon fontos, a fatörzs, a lombkorona, az ágak és virágok gyarapodása az egyéni életek gyarapodásával szimbolizálja a kitekintést a világra. Ám ez a város mindig a szentesi diákok otthona marad, ahová nagyon jó hazatérni – mondta a polgármester úr.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.