Újéletfák átadása

Szentes Város Önkormányzata minden évben tavasszal és ősszel adja át az újszülöttek szülei részére az újéletfát. A koronavírus járvány miatt a fácskát igénylő 61 család két napon, április 7-én és 8-án délután a Városháza udvarában választhatja ki a számára leginkább megfelelő facsemetét, és az emléklapot Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Kiss Csaba István alpolgármester adta, ill. adja át részükre.  Ebben az évben a szülők tuják, tiszafák, vérszilvafák, valamint japánfűz és szomorúbarka fa közül választhatnak. A Városellátó NKft. művezetője, Dancsóné Evelin ültetési, gondozási tanácsokkal látja el az újéletfák tulajdonosait.

Aranyosi Ervin szép verssoraival köszöntötte Dancsóné Evelin a kicsiket és szüleiket, majd Szabó Zoltán Ferenc polgármester szólt arról, hogy a nehéz körülmények ellenére az önkormányzat azt a hagyományt, hogy minden újszülött életfát kaphasson, nem kívánja feladni. Örömmel látja, hogy a lakosság a saját kertekben, a zártkertekben szorgalmasan végzi a tavaszi munkákat. Egymást is boldogabbá tesszük ezzel. Az apró „legók” várossá növekednek, amelyben a szépet keressük. Néhány napja az egyik közösségi oldalon posztot tett közzé a város közterületein pompázó liliomfákról. Rengeteg hozzászólás érkezett, és többen éltek a lehetőséggel, 21 helyszínt javasoltak újabb liliomfák ültetésére. A polgármester elmondta, hogy 25 liliomfával fognak gazdagodni a városi közterületek, így jut majd a város minden pontjára belőle. Ezek a dísznövények és az újéletfácskák azt szimbolizálják mindannyiunk számára, hogy a gyermekek szülővárosukban úgy gyökeresedjenek le, ahogy az újéletfák meggyökeresednek. A fák törzse és lombozata tekintsen az ország, sőt a világ, különböző részeire. Ha majd a gyermeket, felnőve, a sors más tájakra szólítja, akkor is érezze, hogy az életfa mindenkor hazavárja – mondta.  

Azok a szülők, akik a megadott időpontokban nem tudták a kisfát átvenni, a Városháza udvarában április 23-áig munkanapokon 8.00-10.00 és 14.00-15.00 óra között tehetik azt meg.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.