Pici bácsi könyve

Ajánlónkban következzék egy önéletrajzi könyv, a PRESSER Könyve
Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc- díjas énekes, zongorista, zeneszerző, előadóművész, érdemes művész. A Locomotív GT együttes tagja, a Vígszínház zenei vezetője, a magyar könnyűzene kiemelkedő személyisége.

Mindannyiunk Pici bácsija a következőket vallja: “Szeretek filmzenét, színházi kísérőzenét írni, de balettet is (…) de a dalírástól sehogy sem lehet engem eltéríteni, a végén mindig oda lyukadok ki.”
Ez az a Presser Gábor, akit jól ismerünk. Aki nekünk írja a dalt és nekünk énekel. De most itt ez a könyv, több száz oldalnyi sajátkezű Presser-szöveg: emlékek, jegyzetek, meglátások, tévedések, megtörtént – vagy a szerző szerint megtörtént – valós események, hallomások, látomások, dokumentumok és áldokumentumok. Dalszövegek, filmnovellák, fotók, lábjegyzetek, netán még kották is. Presser Gábor elérkezettnek látta az időt, hogy elmondja, ő hogyan élte meg a “Presser-sztorit”. Azt a történetet, aminek hosszabb vagy rövidebb fejezeteit oly sokan ismerik az Omegától (1967) az LGT-n át – leginkább a dalain keresztül. A személyes hangú életrajzi könyvből most új megvilágításba kerülnek egy legendás korszak ismert (és ismeretlen) történetei, beleshetünk a stúdiók, a Vígszínház kulisszái mögé, és olvashatunk a “barátok és ellenségek” közt, munkával eltöltött több, mint 50 évről. Presser Gábor megírta az év egyik legjobban várt könyvét, amit oly sokan szeretnének ajándékba kapni. A könyv második része 2021-ben várható.
Szerkeszti: Lantos Eszter

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.