Szentes és Szabadka együttműködése

Szabadkai Gerontológiai Központ

Az Interreg – IPA CBC Hungary – Serbia Határon átnyúló pályázati programban a szabadkai Gerontológiai Központ és Szentes Város Gondozási Központja sikeresen pályázott – tudtuk meg a napokban Puskásné Halál Ágnestől, a Gondozási központ intézményvezetőjétől.

A projekt célja, hogy mintegy 213 ezer euró felhasználásával az intézmények, olyan szociális és jóléti intézménnyé váljanak a régióban, akik – határon átnyúló jó gyakorlat formájában – sajátos modellt dolgoznak ki az ellátottak tehetségére, és az eddig szerzett tapasztalataikra építve. A program a térség demográfiai és gazdasági kihívásaira is választ kíván adni, olyan tevékenységek feltárásával és megvalósításával, amelyekben az ellátottak aktív és kreatív módon részt tudnak venni.

A pályázat keretében felmérik a fogyatékkal élők és az idősödő korosztály munkavállalási kompetenciáit, amely alapján, tudásuk bővítése, készségeik fejlesztése céljával dolgoznak ki egy megvalósítható programot, ami inkubátor jelleggel fenntartható, és fel lesz szerelve a tevékenységhez szükséges eszközökkel. Olyan számítástechnikai eszközökkel és egy három nyelvű webfelülettel például, amelyek a célcsoport által készített termékek (kézműves tárgyak, kerámiák, használati eszközök, stb.) megismertetését, értékesítését szolgálják. A non profit tevékenység bevételeit visszaforgatják az alaptevékenység fenntartásába, bővítésébe – hallhattuk.

A másféléves program alatt a szentesi intézmény a támogatásból több mint 93 ezer eurót használhat fel, ami a teljes támogatás mintegy fele. -dite-

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42145 online lapszámunk 3. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.