Új sportolási lehetőség – Bárki használhatja a teqball asztalt

Szabó Zoltán Ferenc polgármester március 10-én a Szentesi Kinizsi SZITE fiatal sportolóinak egy teqball asztalt adott át. Az új sporteszköz immár a második a városban, az elsőt a Klauzál Gábor Általános Iskola udvarán szerelték fel ez év januárban.

A polgármester elmondta, hogy az elmúlt év októberében döntöttek arról, hogy új lehetőséggel bővítik a helyi sporteszköz kínálatot. Ezt a sportágat párosban, vagy négyen is játszhatják a speciális, hajlított, pingpongasztalhoz hasonlatos eszközön. A játék technikai tudást, ügyességet igényel, hiszen sem az asztalhoz, sem a labdához nem lehet érni a játékosnak, csupán lábbal és fejjel irányítják a labdát. A teqball az asztalitenisz és a lábtengó ötvözése tehát a gyakorlatban. Így a legjobb helye itt, a Pusztai László Sporttelepen van – szögezte le Szabó Zoltán Ferenc.

A Sportközpont igazgatója, Rakk László érdeklődésünkre elmondta, hogy a teqball asztal beszerzésére önkormányzati költségvetési forrásból került sor. Megtudtuk tőle, hogy a sporteszköz magyar találmány, egyrészt szabadidős célt szolgál, másrészt versenysportként is űzhető. Jól fejleszti a labdarúgók rúgási technikáját, de nem csak a sportolók, bárki használhatja a nap folyamán, csak hozzanak a játékhoz magukkal egy focilabdát. A sporttelep 7.30 órától sötétedésig nyitva van.

A Dr. Papp László Sportcsarnok kihasználtsága mennyiben változott a járványidőszakban? – kérdeztük.
-Jelentős a visszaesés. Csak a sportolók számára tarthatunk nyitva, akik egyesületi keretek között, versenyszerűen sportolnak. 15.00 és 20.00 óra között vannak edzések, és a mérkőzések zöme is ebben az időszakban történik. Sajnos, a szabadidős sport rendezvényeink, amelyekre büszkék vagyunk, mind szünetelnek. A sportmérkőzéseknél, amelyek szigorúan közönség nélkül tarthatók, ügyelnünk kell a megfelelő turnusváltásokra, valamint a higiéniára. Mivel jól ellátottak vagyunk öltözőkkel, így tudjuk biztosítani, hogy a kézilabdások a kosárlabdázóktól jól elkülönüljenek – mondta Rakk László igazgató.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.