Új autókat kapott a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal

A földhivatali, az élelmiszerbiztonsági, az állategészségügyi, a növény- és talajvédelmi munkatársak használják majd legfőképpen azokat az új autókat, amelyeket tartós használatra kapott a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal. A 35 Suzuki Vitarta és S-Cross mintegy 4200 négyzetkilométeren teljesít majd szolgálatot.
Új gépjárművekkel végezhetik a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai az agárigazgatási feladataikat. Tartós használtra ugyanis 35, hibrid meghajtású, 1400 köbcentis Suzuki autókat kaptak a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal jóvoltából. A későbbiekben pedig még két autóval bővül a flotta.
Évente több mint 1 millió kilométert tesznek meg a kormányhivatal és az agrárosztályok munkatársai a megyében, hogy segítsenek – mondta az átadáson Juhász Tünde. A kormánymegbízott a hódmezővásárhelyi kulcsátadón ismertette: az új gépjárműveket többek között a növény- és talajvédelmi, a földhivatali területeken dolgozók, az élelmiszerbiztonsági ellátással és állategészségügyi feladatokkal foglalkozó kollégák használják majd. Hozzátette: a Suzuki Vitarák és S-Cross-ok több mint 10 éves járművek használatát váltják fel.
Az elmúlt időszak bizonyította, hogy mekkora szükség van az agrárágazatra hazánkban – jelentette ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese Hódmezővásárhelyen.
Az afrikai sertéspestis, a madárinfluenza és a koronavírus kihívásaihoz megfelelő szaktudás és technikai háttér szükséges. Az új autók lehetővé teszik a gyorsabb és a pontosabb munkavégzést – hangsúlyozta Farkas Sándor.
A miniszterhelyettes arról is beszélt, hogy sok olyan hatósági feladat van, amely az agrárterület, a kormányhivatal és a Nébih közös munkája, az új gépjárművekkel pedig a szakemberek Csongrád-Csanád megyében mintegy 4200 négyzetkilométer területre tudnak majd eljutni, segítve az ott élőket.

Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal
Sajtószolgálata

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42143 online lapszámunk 3. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.