Valentin-nap hete elkezdődött – szösszenet

Illusztráció.

A női lélek legfontosabb ünnepe. A lelketekben lévő érzelmeket testbeszéddel tudjátok nekünk kifejezni ezen a héten, vagy már előző héten… Tudjátok? Most elárultam.

Szerintetek Nekünk férfiaknak nincs olyan? Szerintetek? Szerintem van. A mi testbeszédünk a ragaszkodás, imádás. Vágyakozás mindig veletek lenni. Sétálni vágyni, színházba menni. Utazni, elkísérni. Ott lenni, ahol Te. Ha gyengék vagyunk, testbeszédünk azt üzeni, segíts. A mi testbeszédünk a kimerülés, a fáradtság. A nyugalomra való vágyakozás, hogy rend legyen körülöttünk. Mi, férfiak, a kapcsolatban a gyengék vagyunk, de a testbeszédünk azt mutatja, erősek lennénk. Ez megtéveszti a hölgyeket. Valóban Adoniszként, Dávidként láthattok bennünket a szemetekkel, de néha a tökéletes külső mást takar.

Azt üzenjük: „Ugyan ezt miért csináltad, mi a fene értelme volt ennek!” Semmi. Megmutatni… Valamit. Mi értelme volt a szónak, a csakazértisnek?

A „meleglötyiben” szoktam hallgatózni (nem komolyan, csak a víz minden hangot hoz-visz).

Ott az idősebbek élettapasztalatokat mondanak el: a fiatalok szerelmesek, vagy veszekednek. A bölcsek elmondják: a semmin való veszekedés életen keresztül elkísér. Az akkor mit mondtál, mit csináltál, ott sétál közöttünk, amíg világ a világ. A megteszem, mert a családért igen, mit ad és mit vesz el. Sokat ad, látom. Sokat vesz el. Mondják. Te dolgod, én dolgom. Két élet. Ha nem egy, akkora kettő, az két oldal. Melyik az igazi? Üzenetet kapsz minden nap. Reggel ébredés, este elalvás előtt, napközben. Családtól, baráttól, ismerőstől, szerelmedtől. Mindig kapsz üzenetet. Látsz egy fotót, olvasol egy sort. Ha nem, akkor az az üzenet.

Valentin hete elkezdődött. Itt sok minden megerősödik, meggyengül, ölelések, vágyak, csalódások. Elköszönések, egymásra találások.

Valentin hete a farsang legszebb hete. Legyen olyan szép hetetek, ahogy én kívánom mindenkinek. Csók, pezsgő, rózsa!

Dr. Dobos András

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.