Mi újság a horgászoknál? – HORINFO-ra váltanak

Illusztráció az egyesület honlapjáról.

Ebben az időszakban szokott lenni a Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület közgyűlése. A jelenlegi járványhelyzetben azonban a város legnagyobb létszámú civil szervezete sem tarthatja meg az összejövetelt. Az aktualitásokról egy villáminterjú erejéig kérdeztük Kalamusz Endre elnököt.
-Elnök Úr! A fogási naplókat meddig adhatják le a tagjaik?

-Tagjainknak ezekben a napokban összesíteniük kell a fogási naplóik adatait, és azt február 20-ig adják le az egyesület irodájában. Ezt követően fogjuk megnézni, hogy melyik vízfelületünkön mennyi halat fogtak ki a tagjaink. Az iroda szerdán és csütörtökön 9.00 és 12.00, valamint 14.00 és 16.00 óra között tart nyitva. De munkanapokon a 06 30 637 9599-es telefonszámon is tudnak érdeklődni, akár erről, akár a folyamatban lévő engedélyváltással, napijegy váltással kapcsolatban.

-Hogyan alakultak tavaly a telepítések?

-Egyesületünk előző évi pénztartalékának egy részét is haltelepítésre fordította, így minden korábbinál többet, 18 millió forintot fordítottunk tavaly haltelepítésre. Ezúton is köszönöm azoknak a tagtársaknak, akik segítették a vezetőség munkáját. A megváltozott körülményekhez alkalmazkodva is tudtunk egész évben együtt dolgozni.

Gerecz-tavi törpézés. Fotó az egyesület honlapjáról.

-Ebben az évben egy jelentős, elektronikusan végzendő új feladat lép be az életükbe, mi is az pontosan?

-Ebben az évben indul el a HORINFO rendszer, ami egy elektronikus horgászkártya bevezetését jelenti. Ily módon az engedélyek, a napi jegyek, valamint a halőrzés feladatai is elektronikus ellenőrzés mellett történnek. A rendszer használatát a halőreinknek, de a vezetőségnek is meg kell tanulnia, hiszen a modernizáció sok új plusz feladattal fog járni.

-Milyen tervekkel számolnak ebben az esztendőben?

-Készülünk a vezetőség újraválasztására, ami esedékessé vált, s amint a gyülekezési tilalom feloldása megtörténik, a közgyűlésünk keretében erre is sor kerül. Várjuk továbbá a pályázataink eredményét. Ily módon tudnánk testkamerát beszerezni a halőreink munkájának megkönnyítése érdekében. Három könnyebb csónakot is szeretnénk a pályázati forrásból vásárolni.
Nagyon várják már tagjaink az összejöveteleket, a horgászversenyek rendezését. Tavaly a gyermektábort, s mindössze két versenyt tudtunk megrendezni. Ennyi fért a járványhelyzet adta szabadabb időszakba.

Elnök Úr! Köszönjük a beszélgetést! Dömsödi Teréz

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42143 online lapszámunk 1. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.