A Kamara pályázatai

Illusztráció

Idén két pályázatot is kiírt önkéntes kamarai tagjainak támogatására a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége (CSMKIK) a Kamarai Pénzügyi Alapokból. A gazdasági önkormányzat tavaly 78,9 millió forint visszatérítendő támogatást ítélt oda, mellyel több mint 113 millió forint fejlesztést valósíthatnak meg a nyertes Csongrád-Csanád megyei vállalkozások. A most meghirdetett két konstrukció a fejlesztési lehetőségek támogatása mellett a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került nano-, mikro- és kisvállalkozásoknak nyújt segítőkezet.

Gazdaság-, kereskedelemfejlesztési és innovációs pályázati konstrukció

A konstrukcióból elnyerhető 80 százalékos támogatási intenzitású visszatérítendő kamatmentes támogatásból gépek, berendezések, eszközök beszerzése, vásárokon, kiállításokon való megjelenés, telephely vásárlás és kialakítás, valamint készlet finanszírozás illetve innovációs fejlesztések valósíthatók meg. Az 1 éven belül felhasználandó támogatás összege akár 10 millió forint is lehet, ha a vállalkozás legalább 3 éve tagja kamaránknak. A törlesztés futamideje 5 év, így hosszú távú segítséget nyújt a vállalkozások számára. Az első idei beadási határnap 2021. március 10.


COVID-19 járvány kedvezőtlen hatásainak enyhítésére kiírt pályázat

A Kamarai Pénzügyi Alapok Covid-19 konstrukciója szabadon felhasználható minden olyan kiadásra, mellyel a pályázó vállalkozás a járvány okozta válság reá gyakorolt kedvezőtlen hatását enyhítheti. Erre a kiírásra akkor pályázhatnak a kamara legalább 1 éves folyamatos önkéntes tagságával rendelkező tagjai, ha a járványra visszavezethetően az igénylő nettó árbevételében, üzemi eredményében, rendelésállományában, likviditási vagy egyéb gazdálkodási mutatóban negatív változás következett be. A kamatmentes visszatérítendő forrást 6 hónapon belül kell felhasználni, a támogatás futamideje 2 év. Az első idei beadási határnap 2021. március 10.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.