“Szent-S” turisztikai “tortaszeletei” – Tavasszal újabb lehetőségek nyílnak

A teljes Szent-S-kör.

A St. Jupát SE. Szent-S-kör teljesítménytúrái egyre népszerűbbek minden korosztály körében. Valkai Zsolttal, az egyesület ügyvezetőjével egy rövid értékeléssel tekintjük át azt a gazdag kínálatot, amelyek már az internet segítségével előzetesen is bejárható, kipróbálható túraútvonalak, akár egyéni, akár csoportos részvétellel választhatók.
Mit is jelent mindez a túrázás szerelmesei számára?

A http:// www.szenteskor.huoldalon az érdeklődők megtalálnak minden fontos részletet, itt lehet regisztrálni bármelyik alföldi túra utunk teljesítéséhez, és megismerhető a teljesítésigazolás folyamata is. A teljesítésigazolás elsősorban QR-kód beolvasásával történik, amihez okostelefon, ill. mobilinternet-hozzáférés szükséges. Kerékpárral, gyalogosan vagy futva teljesíthető, rövidebb és hosszabb távú útvonalak közül választhatnak a regisztráló túrázók. Aki túracsúcsot teljesít, befutóéremre jogosult. Ilyen bronz-, ezüst- és aranyérmet rendszeresen átadunk, a honlapon ezek a teljesítmények is folyamatosan követhetők.

Túraállomás a szegvári falumúzeumnál.

Közel 200 kilométeres város körüli távokat is találunk a honlapon, ezek teljesítéséhez már profi túrázónak kell lenni. Hogyan gondolnak az első próbálkozást vállaló lelkes amatőrökre?

A Szentes nagy kört négy negyedre, négy „tortaszeletre” vágtuk, alkalmazkodva a túrázók igényeihez, elvárásaihoz. Az igényekhez igazodóan a tavasz folyamán újabb túra utakat is át fogunk adni, így pl. a Berekben alakítunk ki egy terepfutók számára alkalmas távot, valamint aszfaltos, gyalogos útvonalat is átadunk Csongrádra. Fontos cél, hogy minél jobban megismerjék az emberek a lehetőségeinket. Ezt a célt szolgálja a tervezett kisfilmünk is.

A téli hónapok remek lehetőséget adnak a tavaszi túrákra való felkészülésre. Jól gondolom?

Tanösvény Mindszentnél.

Ezek a hónapok kiválóak arra, hogy a tanpályát kipróbálják az érdeklődők, valamint a virtuális tanpályán, a fenti módon ismerkedjenek az egyes útvonalakkal. Szívesen segítünk és válaszolunk a felmerülő kérdésekre akár a 06 20 321-1693-as telefonszámon, vagy e-mailben: jupat@jupat.hu.

A Szilveszteri futás eltért-e a megszokottól?

Igen, volt eltérés, ezúttal két táv volt, a 30 kilométeres hosszútáv, valamint a rövidebb 10,7 kilométeres táv. A Szent-S-körön keresztül is érkeztek nevezések, és családostól is többen vállalkoztak a részvételre, mint korábban. Mindenképpen sikeresnek értékelhető a program, közel hetvenen teljesítették valamelyik távot.

Kedves Zsolt! További sok sikert kívánok a Szent-S-kör csapatának! Köszönöm a tájékoztatást!
Dömsödi Teréz

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42142 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.