Könyvajánló – Egy új korszak hajnala…

Ken Follett: Egy új korszak hajnala – A katedrális előzménye
KEN FOLLETT napjaink egyik legsikeresebb regényírója, eddigi 31 könyve sok százezer példányban jelent meg szerte a világon. A most megjelenő, legújabb művében a X. századba lép vissza, és megírja „A katedrális előzményét.”
Az Egy új korszak hajnala Ken Follett legsikeresebb regényének, „A katedrálisnak” az előzménye, azt az időszakot képzeli el, amikor egy félreeső hely elkezdett hatalmas kulturális központtá növekedni.
A regény négy főszereplőjének életén keresztül megismerjük az 1000 körüli Anglia kegyetlen és vad társadalmát, ahol a király megpróbál érvényt szerezni a jognak és a törvényességnek. Edgar, a fiatal hajóács jövőjét szerelmével, egy férjes asszonnyal képzeli el. A vikingek váratlan támadása azonban mindent megváltoztat;
Ragna normandiai hercegnő húszévesen halálosan beleszeret az udvarukba látogató, a negyvenes éveiben járó angolszász előkelőbe, Wilwulfba, feleségül megy hozzá, és követi egy ismeretlen világba, Angliába. A gátlástalan, álszent és hatalomvágyó Wynstan püspök minden eszközt megragad, hogy növelje hatalmát és befolyását, de szembekerül az idealista Aldred szerzetessel, aki nem hagyja, hogy földi hatalmak befolyásolják szent küldetését.
Follett ebben a regényében is – akárcsak a sorozat többi kötetében – izgalmas, fordulatos, szenvedélyes érzelmekkel teli cselekménnyel vezeti végig olvasóit a zűrzavaros éveken.

Lantos Eszter

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42142 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.