Az összegzés ideje a szenioroknál

Archív fotó.

A Delfin Egészségmegőrző Sport Club minden évben december 27-én tartja évösszegző, vacsorával egybekötött közgyűlését. Ez alkalommal az esemény elmaradt, tekintettel a járványhelyzetre.
Levélben azonban a tagok megkapták Pólyáné Téli Éva egyesületi titkár beszámolóját, amelyből idézünk:

A szeniorúszók versenyszezonja ismét Szentessel indult. Január 18-án V. alkalommal rendezték meg a Hosszú távú Országos Bajnokságot és Összetett Sprintversenyt. Hagyomány, hogy itt adja át a MSZÚOSZ elnöksége a kupákat az előző évi pontverseny első 3 helyezett csapatának. Ebben az évben harmadikok lettek 60 szeniorúszó egyesület közül, így hazai környezetben vehették át az érte járó kupát. Hatalmas elismerés, hogy 59 egyesület közel 300 versenyzője állt rajthoz egynapos versenyükön. 14 országos csúcs született, ebből ötöt a szentesi versenyzők és váltók értek el.
Február 15 és november eleje között a kialakult helyzet ellenére is hét versenyen (köztük a két helyi szervezésűn) tudtak kiváló teljesítményt nyújtva részt venni. Az év legfontosabb versenye a LEN European Masters Swimming Championships, azaz az Európa Bajnokság, melynek Budapest a rendezője, ám ez is 2021 évre lett halasztva, további 5-6 hagyományos, elmaradt versennyel együtt.
Versenyeredményeikről elmondható, hogy 78 tagjuk közül 73 fő regisztrált versenyző. Országos Bajnoki címet egyéniben 107 alkalommal értek el, plusz további 11 alkalommal váltóban. 70 ezüstéremmel és 37 bronzéremmel gazdagodtak. Összességében, figyelembe véve minden versenytípust, 234 aranyérmet, 146 ezüstérmet és 87 bronzérmet érdemeltek ki az idei teljesítményükkel. 50 méteres medencében úszva 38, míg a 25 méteres távon 12 országos csúcsot regisztráltak versenyzőik a különböző korosztályokban.
S mivel közeleg az 1%-ok felajánlásának ideje, íme, az egyesület adószáma: 18465741-1-06. Aki még nem döntött arról, kinek ajánlja fel adója 1%-át, válassza ezt a kiváló sportegyesületet a támogatásra. Kép és szöveg: dite

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42138 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.