Erzsike néni 90 éves

Január 20-án, azaz ma ünnepli 90. születésnapját Bácskai Mihályné Erzsike néni, a Horváth Mihály Gimnázium nyugalmazott tanárnője, aki férjével, Miska bácsival, a szentesi drámai színjátszás oktatásának alapjait valósította meg.

Ebből az alkalomból köszöntötte otthonában Szabó Zoltán Ferenc polgármester egy nagy csokor virággal és egy könyv formájú tortával, amelyet Füsti – Molnár István cukrászműhelyében készítettek és díszítettek.

A mindig mosolygós Erzsike néni meghatottsággal fogadta a látogatást és a média képviselőinek érdeklődését. Arra kértem, üzenjen olvasóinknak a Magyar Kultúra Napja alkalmából, mire azt mondta: „Én sem tudok szebbet, jobbat mondani, mint amit Kölcsey: Isten áldd meg a Magyart / Jó kedvvel, bőséggel,… Az ötvenes években a hatóság meg akarta változtatni a magyar Himnuszt. Felkérték Illyés Gyulát, hogy írjon egy verset, és Kodály Zoltánt, hogy zenésítse azt meg. Kodály Zoltán azt mondta, ha Illyés Gyula megírja a versét, ő megzenésíti azt. Illyés pedig azzal viszonozta, ha Kodály megírja a zenét, ő is ír hozzá verset… Hál’ Istennek, mégis megmaradt a Himnuszunk – elevenítette fel a történetet.

Drága Erzsike néni! Isten éltesse sokáig ilyen frissességben, mosolygósan, jó egészségben!

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.