Kik állnak a kirakatcsodák mögött? – Kapocs egymással és a közönséggel

Január elsejéig látható a kirakat tárlat.

A szentesi Kapocs Kulturális Egyesület tagjai vették birtokba a Kossuth utca 12. szám alatti üzlet három kirakatát, ahol csodás karácsonyi hangulatot varázsoltak a maguk készítette alkotásokból. A január elsejéig látogatható kiállítás kapcsán kérdeztük Almási Jánosné Erzsikét, az egyesület elnökét az idei évükről.

Erzsike elmondta, hogy jól indult számukra a 2020-as esztendő, hiszen Ecsetforgatók címmel a Dózsa-házban csoportos kiállítást tudtak rendezni február hónapban. Majd a vezetőségválasztó közgyűlésüket már a járvány miatt a nyárra halasztották.

Alkotótábor Vecseriné Rózsával.
  • Kik irányítják az egyesület munkáját? Van változás a vezetőségben?
  • Igen. Doba Lajosné Évike, jómagam és Garainé Szász Katika mellé új elnökségi tagként Vinczéné Keller Terike és Botos Erzsike csatlakozott.
  • Mi-minden tartozik az egyesület tevékenységei közé?
  • A júliusi alkotótáborunk keretében az Erzsébet téren rendeztünk rögtönzött kiállítást, immár másodszor. De kirándulunk is szívesen közösen. A járvány helyzet miatt most ilyen alkalmakból is kevesebb volt. Augusztusban eljutottunk, persze kisebb létszámmal, Ipolytarnócra és környékére, valamint Révfülöpre. A kirándulásaink során alkotótáborokat szervezünk, vagy túrázunk. Fontos csapatépítő alkalmak ezek, amikor egymást is jobban megismerjük, felfedezzük közös értékeinket. Tagjaink festők, kézművesek, népi iparművészek, jól megfér egymás mellett az amatőr hobbi és a művészi szintű alkotói tevékenység – hallhattuk.
    Erzsike arról is beszélt, hogy szívesen csatlakoznak a városi programokhoz, néhányan a tagok közül rendszeresen részt vesznek a Vendégszeretet Egyesület rendezvényein is.
  • Milyen tervekkel készülnek a következő évre?
    Bízunk abban, hogy jövőre már módunk lesz többször kirándulni, és nem maradnak majd el alkotótáboraink sem. A közösségünk építése továbbra is nagyon fontos lesz. Nagy az igény a kiállítások iránt is a tagság körében. Kétszer volt már módunk a városi könyvtárban megrendezni a Rokonlelkek c. tárlatot. Szeretnénk, ha jövőre ismét megvalósulna. Most azonban fogadják szeretettel a kirakat tárlatunkat. Áldott, békés karácsonyt, egészségben teljes, szerencsés újévet kívánok minden kedves tagunknak és a kedves Olvasóknak!
  • Kedves Erzsike! Köszönöm a beszélgetést, további sok sikert kívánok nektek!
    -dite-
    Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42137 online lapszámunk 2. oldalán.
Erzsébet téri nyári korlát kiállítás.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.